DIY in de keuken DIY met/voor kids

feestbeest smash cake

20 mei 2015
 

De grote boef Rafe werd dit weekend 1. Een jaar geleden kwam het leukste broertje dat ik ooit voor mogelijk hield eraan. Het moppie met al dat plezier en alle pit.Ik ben zo blij dat hij bij ons hoort. 

Anyway, Het leek met leuk om een smash cake te maken, zonder een georganiseerde/geregisseerde (?) fotosessie die daar in Amerika vaak bijhoort. Maar met het idee dat Rafe erop los kon gaan. Bij Confetti Sunshine zag ik party animals: plastic speelgoeddieren met een feesthoedje op. Die kunnen makkelijk bovenop een taartje. 

Je hebt nodig: 
  •  plastic dieren
  • gekleurd papier
  • sterke lijm (bisonkit of lijmpistool)
  • kleurtjes wol
  • papieren rietjes
  • washi tape
  • draadje
  • ingrediënten voor een kapsel en vulling en vanille roomkaasfrosting (patentbloem, eieren, zakje vanillesuiker, citroensap, jam, roomkaas, poedersuiker, vanille extract. De echte details volgen hieronder….

 

Kapsel

Mijn wijlen schoonvader de banketbakker dicteerde mij ooit een recept voor kapsel. Dit is wat hij zei: “Per ei 25 gram suiker en 25 gram patentbloem. Voor een vorm van 24 cm heb je 4 eieren nodig, voor een vorm van 26 cm 5 eieren. Eieren en suiker roeren, even in warm water. Blijven roeren tot lichaamstemperatuur. Daarna luchtig kloppen, ongeveer 10 minuten. Zakje vanillesuiker en klein beetje citroensap erbij. Het beslag moet aan je garde blijven hangen. Dan de bloem erbij strooien en van onder naar boven omscheppen. 180 graden, 20-30 minuten bakken.”
Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik megatijdtekort had, dus wat je, net als ik deed, ook kunt doen: koop een kant-en-klare taartbodem. 
Snij er rondjes uit die je later gaat stapelen.

 Smeer jam tussen de laagjes. 

 

Maak de vanille roomkaas frosting: 
  • 225 gram roomkaas (Philadelphia), op kamertemperatuur
  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
Mix op middelhoge snelheid de roomkaas, boter en vanille. Klop niet te lang, want dan wordt de roomkaas vloeibaar. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe, mix op lage snelheid. Om je frosting steviger te krijgen: meng er meer poedersuiker door. Of zet de frosting een tijd in de koelkast. Deze frosting smeer je bovenop de taart. Ik ben niet van het nette smeren, zullen we het robuust noemen? Daar komt ook nog bij: de roomkaas lijkt op de foto veel geler dan in het echt.
Knip stukjes washi tape en plak ze om je draadje. Knip ze tot vlaggetjes.
 
Plak je draadje met washi tape vast aan 2 papieren rietjes. Zet je vlaggenlijn op de taart. Knip kleine rondjes uit papier. Knip deze rondjes doormidden.Smeer wat lijm op de helft van de rechte kant.
 
Vouw de rechte kanten op elkaar tot een hoedje.

Smeer een dot lijm op de kop van je feestbeest en plak het hoedje erop.

Rol van een heel klein stukje wol samen met een dotje lijm een klein bolletje en plak dat op het hoedje. Zet de feestbeesten op je taart. 

 En Rafe? Die raakte de taart met geen vinger aan. Zal je altijd zien.

 
 
 

 

 

You Might Also Like

  • petra 23 mei 2015 at 03:54

    Lieve Babbe
    Ik vind je verjaardagstaart en je uitleg te gek prachtig wat boffen de jongens met jou.
    Liefs je moeder

    • bijboefenmop1 26 mei 2015 at 18:41

      Wat onwijs lief, mam! Hartje!