DIY in de keuken DIY voor jezelf

breekchocolade (die met witte chocola en oreo koekjes)

9 maart 2016
Het is weer zover! Omdat het kan! De breekchocola! 
De breekchocola doet het erg goed als cadeautje. En laat ik nou heel zielig zijn, omdat het zo koud is buiten (bijvoorbeeld….., de redenering kent geen max). Dus verdiende ik een cadeautje. 
Je hebt nodig: 
  • 300 gram witte chocolade 
  • oreokoekjes (ik gebruikte er 5)
  • bakblik dat in je vriezer of koelkast past
Smelt 2/3 van de chocola au bain-marie, totdat hij goed vloeibaar is.

Wanneer de chocola gesmolten is, voeg je beetje bij beetje de rest van de chocola toe. Blijf tussendoor steeds roeren. Ga door totdat je een mooie, gladde massa hebt. Vet het bakblik in en plak een laagje bakpapier op de bodem. Giet de gesmolten chocola in het bakblik, strooi er verkruimelde koekjes over en druk die een beetje in de chocola.

Afkoelen in de koelkast (3 uur) of in de vriezer (1 uur).
Haal uit de koelkast/vriezer en breek in stukjes.
Cadeautje!

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 9 maart 2016 at 14:39

    Een mooi en lekker kadootje voor jezelf <3
    En de variaties zijn eindeloos 😉

    • bijboefenmop1 10 maart 2016 at 15:59

      Je zou er een heel blog op kunnen bouwen met die variaties. 😉

  • AL Verbruggen 9 maart 2016 at 19:55

    O wat een lekker en leuk cadeautje! Vooral de combinatie met oreo koekjes maakt het zo lekker lijkt mij.