DIY voor jezelf

vetbol in een sinaasappel

3 februari 2016
Toen mijn katten één voor één het ‘niet meer deden’, 
dacht ik een poosje later (want eerst hard huilen, he?!): 
1 voordeeltje: nu krijgen we vogels in onze tuin. 
Nee dus. 
Dat is niet gelukt.
Aan mij ligt het niet, want ik ga er keihard voor. 
Zo ook deze week, toen ik een activiteit voor Boaz en mij bedacht: 
vetbollen in sinaasappels maken. 
Een heel snel en makkelijk karweitje. 
Met keuzemogelijkheid, want het kan met én zonder vet. 
Je hebt nodig: 
  • een sinaasappel
  • vogelzaad
  • touw
  • mesje
  • eventueel frituurvet (een blok, het moet na het smelten weer stollen)

Haal het vruchvlees uit een doorgesneden sinaasappel. 
Je kunt hem ook uitpersen, als ie maar hol wordt. 
Prik met je mesje 4 gaatjes in de zijkant van de sinaasappelhelft.
Knip 4 touwen en rijg deze door de gaatjes. 
Doe dit schuin, hierdoor ontstaat er een X. 
Vul met vogelzaad. 
Klaar. 
Ga je voor vet erbij? 
Smelt dan het frituurvet, laat het niet koken. 
Zet het pannetje even in de koelkast, 
af en toe checken of het vet nog niet te hard is. 
Wanneer het een beetje is gestold, 
roer er dan vogelzaad door 
en vul de sinaasappel met dit mengsel. 
Wat zou het geinig zijn als ze nu komen, he? 
Jullie zijn de eersten die het horen, 
mocht ik zoveel geluk krijgen. 
🙂

You Might Also Like

  • Brechje 3 februari 2016 at 18:44

    Heel leuk Babbe!
    En het ruikt ook nog eens lekker als je er langsloopt haha!