DIY met papier DIY voor je huis

DIY slinger van feesthoedjes

17 januari 2018

Vorige week maakte ik een slinger voor de verjaardag van oudste, van cupcake vormpjes. Oudste vond het leuk en alles, “maar 1 slinger is echt zeker niet genoeg.” Dus gingen we verder aan de slag en kwamen op een slinger van feesthoedjes. We maakten de hoedjes zelf, maar je kunt ook hoedjes kopen in de winkel en daar een draadje doorheen rijgen.

Je hebt nodig:

  • papier
  • schaar
  • draad/touw
  • lijm
  • naald
  • het sjabloon voor het hoedjefeesthoedje

Print het sjabloon op stevig papier, knip het uit en trek het sjabloon over op papier of karton. Er passen 3 hoedjes op 1 A4. Oudste en ik hebben met de achterkant van een potlood en acrylverf stippen op de hoedjes gemaakt. 

Leg je sjabloon op het hoedje en ga met de bolle kant van een mesje langs de gevouwen rand. Nu kun je de plakrand van het hoedje gemakkelijker omvouwen.

 

Vouw het hoedje dubbel. Let op waar de vouwlijn zit (daar waar je hebt zitten plakken), want het mooiste is als die aan de achterkant van de slinger terecht komt. Rijg alle hoedjes aan elkaar.

 

De fluffy dingetjes boven op de hoedjes zijn een soort van dunne pom poms. Ik heb een draadje een aantal keer rond 2 vingers gedraaid. Daarna de draadjes vastgeknoopt en de lusjes losgeknipt (zoals bij een pom pom) en aan de bovenkant van het hoedje vastgelijmd.

Het duurt nog even voordat hij jarig is, half februari pas. Maar er zijn al flink wat dingen afgetikt. Hij wil ook zo ontzettend graag 6 worden, hij is er maar druk mee. En ik vind het supergezellig, want samen dingen maken is het leukste wat er is. 

Fijne dag! 

 

You Might Also Like