DIY voor jezelf

DIY bruidsboeket

19 april 2017

foto: FIH Fotografie

Ik heb nog wat trouw-diy’s in de conceptenmap staan. Vorig jaar wilde ik die delen, maar toen was het trouwseizoen al voorbij en dat vond ik toch een beetje zonde. De eerste is het maken van je eigen bruidsboeket, ik vond het een keistoere diy.

De dag voor de trouwerij  sprak ik af met onze ceremoniemeester N. We gingen lunchen. Ik had mezelf net ingesmeerd met zelfbruiner, zij had net haar nagels met gellak laten doen. Kortom: alles was in kannen en kruiken. Er was echter nog 1 belangrijk ding dat geregeld moest worden: het bruidsboeket. Ik wilde hem zelf maken, gewoon omdat het kan, dus bij deze: het diy-bruidsboeket. Die ik trouwens in alle bruiloftspret (want was het een leuke dag) vergeten ben achterover te gooien. 

De bruiloft was casual, mijn haar was tot in de puntjes verzorgd maar los, de locatie was het bos, dus het boeket wilde ik ook graag informeel. We kozen bij de bloemist bloemen die we mooi bij elkaar vonden passen. Vroegen of de steeltjes niet allemaal op dezelfde hoogte geknipt konden worden. Toen we dachten: ja, dit is em, hebben we thuis bloemdraad om de stelen gebonden. En we maakten het boeket af door er een lint om te strikken (dat was een stuk tule dat ik over had van mijn jurk, waar ik rond alle randen een rolzoom had gemaakt). 

Wat tips voor het maken van je eigen boeket: 

  • Pinterest is je grote vriend
  • maar let op: niet alle bloemen zijn elk seizoen beschikbaar
  • Voor een vol boeket heb je ongeveer 30-40 bloemen nodig
  • Vraag na of de bloemen niet snel slap worden (doet het niet zo leuk op foto’s) of laat een ijzerdraadje rond de steel spannen 
  • Bepaal of je een vol, rond boeket wilt (alle stelen even lang laten) of een waarbij je wilt variëren in lengte
  • Haal alle stekels en blaadjes weg die je storend vindt
  • Start bij  het samenstellen met 3 bloemen, voeg steeds een bloem of groen toe en draai dan je boeket een stukje. Ga door totdat je het boeket ‘af’ vindt 
  • Bind alle bloemen bij elkaar met bloemdraad (soort ijzerdraad) 
  • Ben je bang dat de stelen afgeven op je jurk? Zet je boeket 5 minuten in koud water. Draai daarna bloemlint om de stelen. Zet dit vast met witte kopspeldjes en zet het boeket weer in water.

Ik heb het boeket een dag van tevoren gemaakt, het was voor mij een heerlijke activiteit zo vlak voor de bruiloft. De bloemen stonden tot voor vertrek in het water, daarna heb ik ze wat uitgeschud en het lint er omgestrikt. Ze hebben het goed uitgehouden. In ieder geval tot na de receptie, want toen was zo’n beetje het ‘formele’ gedeelte voorbij en vergat ik dus in alle plezier het boeket. Gelukkig hebben we de foto’s nog. 

Als je denkt: wat doet die hand steeds zo raar? Zo niet-ontspannen enzo? Ik probeerde tegelijk met het boeket mijn jurk wat op te houden, een missie waar ik gaandeweg veel plezier in kreeg. Je weet wel, zo’n bruid op hoge hakken met een giga-tulejurk door het bos? Dat dus. 

foto: FIH fotografie

foto: FIH fotografie

You Might Also Like