DIY met/voor kids DIY voor jezelf

DIY een beetje gekke kroon van ballonnen

3 mei 2017


Dit jaar is er in mijn wijk Lombok in Utrecht voor de 35e keer groot feest op 5 mei (zie Lombok Anders). Ik ben hier opgegroeid en heb me er later weer gesetteld en dit feest is voor onze familie altijd het hoogtepunt van het jaar. Er is een grote rommelmarkt, er worden activiteiten georganiseerd in de speeltuin (zie Het Makersparadijs), er is toiletjuffrouw Bep WC Klep en er loopt een brassband rond, mét danseressen dit jaar. 

Als kind stond ik ieder jaar met een kleedje, nu als volwassene heeft iedereen een kraam en ik heb van die 35 keren maar 1 keer overgeslagen. Er was geen speciale reden, gewoon geen zin. Zal ergens tijdens die ingewikkelde puberteit geweest zijn.

De catering wordt door the family weken van tevoren afgetikt (ik maak dit jaar de taart) en spullen staan al tijden in dozen in ons huis. Keihandig, heel fijn, totaal niet in de weg. Maar het is zo leuk! Zo leuk!

Ik weet dat er mensen zijn die met Koningsdag helemaal los gaan qua (aan)kleding, maar ik bewaar dat altijd voor Bevrijdingsdag. Dit jaar maakte ik kronen van ballonnen. Dat was nog wel een dingetje, want ik kan dat natuurlijk helemaal niet. Ik keek youtube, ik googelde en toen kwam er toch nog een geinige kroon uitrollen. Het is niet moeilijk en zeer verslavend. Wees gewaarschuwd.

Wat tips:

  • koop alleen goede kwaliteit ballonnen. Het is superirritant als je net goed op weg bent met draaien en knopen en hij knapt ineens. Een goede ballon is van het merk Qualatex. De ballonnen worden ‘modelleerballonnen’ genoemd, daar kun je dus ook op googlen.
  • De meeste figuren worden gemaakt met Q260. Het eerste cijfer geeft de dikte aan in inches, de laatste twee cijfers is de lengte van de ballon.
  • Als je de ballon opgepompt hebt, laat dan wat lucht ontsnappen voordat je hem dichtknoopt. Dan is ie wat zachter en kun je makkelijker draaien en doen.
  • Start eerst met het leren van een basishoed. Die heb ik hier gevonden en hier vind je een leuke tutorial voor een kroon, die je kunt uitbreiden (de hoogte in!) of deze die meer als een zonnebloem op je hoofd zit.

Heel veel plezier 5 mei!

You Might Also Like