DIY met papier

DIY pom pom van tissue papier

24 augustus 2016
Foto: FIH Fotografie
Ik vond het instant feest met deze pom poms. We hebben ze gebruikt op onze bruiloft, ik was er echt mee in mijn noppen. Ik had mijn zusje gevraagd om te helpen met vouwen. Ik leverde ze half-af aan, alleen het uitvouwen moest nog gebeuren. Mijn nichtje (6) had vanaf een afstandje muisstil mijn instructie voor mijn zusje zitten volgen. De volgende ochtend was ze vroeg wakker, alles sliep nog. Ze heeft toen alle pom poms (het waren er véél)
op de bank zitten uitvouwen en fluffig zitten maken. Helemaal in d’r sas was ze.  Makkelijk en vooral heel leuk om te maken dus, met een groots effect, wat wil een mens nog meer? 
 
Je hebt nodig: 
  • 8 -10 vellen tissue papier (ik kocht de mijne bij de Action, de Ikea heeft ze ook, of zoek ze online op).
  • schaar
  • touw/ijzerdraad

Voor een grote pom pom gebruik je 8-10 vellen van 50 bij 70 cm. Je kunt de vellen ook doormidden knippen. Dan krijg je kleinere pom poms, maar dan heb je er wel ineens 2 natuurlijk. Voordeeltje. Je maakt een stapel van 8-10 vellen (probeer even uit hoe fluffy je ze wilt hebben), leg de vellen netjes op elkaar. Je vouwt de vellen in harmonicavorm , met 2-3 cm brede stroken. (Ook hier even uitproberen wat je mooi vindt).
 In het midden bind je een stuk ijzerdraad of touw. Als je het draad of touw wat langer laat, dan heb je gelijk een ophanglus. 
Knip de uiteindes rond of juist in een punt (al naar gelang je eigen pom pomvoorkeur).
Trek de velletjes één voor één naar het midden toe. Doe dit aan beide kanten van het touw/draad.
foto: FIH Fotografie

 

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 28 augustus 2016 at 06:19

    Ik vind ze ook zo mooi en feestelijk!

  • Brechje 17 september 2016 at 16:36

    Haha, klopt helemaal! Het is ook erg ontspannend om ze uit te vouwen. Ze zijn echt prachtig met al die kleuren bij elkaar!