DIY met papier

zwerfpost

12 oktober 2016
 
Hier riep ik dat ik op zwerfpostavontuur ging en vandaag volgt het verslag van hoe het was en hoe het ging. Ik geef wat links door voor als je ook een keer een brief voor een onbekende achter wilt laten. (In het kort = zwerfpost: voor een onbekende een anonieme kaart achterlaten. Schrijf op de kaart dat het zwerfpost is en dat zwerfpost op facebook te vinden is. Houd de pagina van zwerfpost in de gaten, wie weet laat de gelukkige onbekende een berichtje achter).
Een paar weken geleden ging ik met vriendin N naar de boekpresentatie van haar lief in Haarlem (Een eenzame bruggenbouwer van Casper Luckerhof. TIP!). Maar eerst gingen we lunchen in Amsterdam. Dat was zwerfposttechnisch heel interessant, want het betekende treinreizen van Utrecht naar Amsterdam en Haarlem en ook weer terug. Thuis had ik 3 kaarten klaarliggen. Op 1 kaart schreef ik de laatste zinnen uit het boek 
Ik geef je de zon, van Jandy Nelson (TIP!):
“Snel, doe een wens. 
Grijp je kans (of je tweede of derde of vierde). 
Maak een nieuwe wereld.”
De andere kaarten wilde ik samen met N gaan schrijven. Hup, de trein in.
De trein was druk en vol enzo. En toen durfde ik niet meer. Eigenlijk echt heel voor schut, maar ik heb de kaart in mijn tas laten zitten. 
 

In Amsterdam was N, zoals verwacht, helemaal in haar nopjes. Túúrlijk wilde ze meeschrijven. We gingen schrijven (ik schreef er een gedicht op: 
Je bent zo 
mooi 
anders 
dan ik,
natuurlijk
niet meer of 
minder 
maar
 
zo mooi 
anders,
 ik zou je 
nooit
 anders dan 
anders willen.
van:
Hans Andreus
 
En N haar lievelingssongtekst.
 
In de trein naar Haarlem hebben we een kaart achter het klepje van een treintafeltje gestopt. Waaahhh. Vetspannend.
 
In Haarlem bedacht ik dat ik de volgende envelop mooi tussen de boeken kon leggen na de boekpresentatie. Al snel zag ik de Mindfull hou van jezelf en omarm alles dus ook je eigen karakterdieptepunten-afdeling. Echt heel erg de doelgroep, vind je niet?  Ik stond een beetje te dralen (wat een held, wat een voorschutting zo) en toen heeft een vriendin van N de kaart tussen de stapel te signeren boeken gelegd. Dát was een meesterlijk plan, omdat het signeren nog in volle gang was. Hoppa. 
 
Kaart nummer 3 legde ik neer op het toilet van het restaurant waar N en ik belandden met twee andere vriendinnen. Dat was ideaal, want we moesten allemaal wel een keer plassen en dan kon er regelmatig gecheckt worden of de envelop al weg was. En dat was ie al heel snel! Ook weer vetspannend, kan ik je vertellen. 
 
Op de facebookpagina van Zwerfpost heb ik de kaarten nog niet voorbij zien komen. Wie weet, wie weet binnenkort. 
 Wil je zelf een kaart of envelop maken? 
 
 
 
 
 
 
 
En wat moet er dan in komen te staan? Ik schreef op de kaarten onderaan: ‘facebook: zwerfpost’. Verder is het natuurlijk helemaal aan jou hoe je los gaat. 
 
Wat tips voor inspiratie: 
gedichten van Plint vind je gedichten op kaarten, posters, kussenslopen, enz. De gedichten zijn ’toegankelijk’, dat is wel fijn, hoeft de onbekende niet heel hard te puzzelen. Ik vind zelf vooral de gedichten voor kinderen erg leuk. 
Via Pinterest vind je op happy quotes, of quotes happiness ook mooie dingen. 
Zoek of schrijf zelf een haiku
Goole eens ‘moppen’. 
Of kijk bij The Huffington Post eens bij 
 
Heel veel plezier met schrijven en plekken zoeken! Vooral dat! 

Laat je me het weten als je ervoor gaat? 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 15 oktober 2016 at 11:08

    Alleen de voorbereiding al, het verheugen! Ik ben ook zo'n ridder Schijtebroek 😉