DIY met papier DIY met/voor kids

DIY handomtrek bloemen

13 april 2021

Dat je knutselfanaat bent en 2 kinderen krijgt die gaan huilen van ellende als je voorstelt om te gaan knutselen? Check. Ik heb de oudste omgekocht, zodat hij zijn hand 1 keer om ging trekken en 1 bloemblaadje ging krullen voor op de foto. Ik denk dat dit een hele leuke activiteit is voor alle andere kinderen op de wereld die heel normaal wél van knutselen houden. 😉

Je hebt nodig:

  • papier
  • potlood
  • pijpenragers/chenilledraad (groen ( een hele) en geel (zo’n 10 cm). Ik had alleen nog neongroen liggen, dat is wat minder mooi, maar ja het is corona. Dus doen we het met de spullen die we hebben liggen).
  • lijm
  • schaar

Trek je hand om op papier. Knip de hand uit.

Nu kun je ervoor kiezen om eerst de bloem te vouwen en vast te lijmen tot een soort van puntzakje. Of je krult eerst de bloemblaadjes om en vouwt de bloem daarna. Ik vond de eerste optie makkelijker. Omkrullen doe je door een bloemblaadje om een rond potlood op te rollen. Draai je potlood een paar keer rond terwijl je het bloemblaadje stevig vasthoudt en haal dan je potlood weg. Gebruik echt een rond potlood en niet eentje met 6 kanten.

Rol de bloem op (duim zit aan de buitenkant van de bloem) en lijm de bloem vast. Zorg ervoor dat er onderaan een smalle opening blijft waar je pijpenrager doorheen kan.

Vouw van de groene pijpenrager het bovenste stukje tot een haakje.

Leg de gele ertussen en klem de groene vast.

Draai de gele om elkaar heen, zodat groen en geel goed aan elkaar vastzitten.

Schuif de pijpenragers in de bloem. Je hoeft de bloem niet vast te lijmen aan de steel, maar dat kan wel. En wil je nog wat verder knustelen? Maak dan blaadjes voor aan de steel.

Het lijkt mij trouwens ook nog tof om deze bloemen op stokjes te maken. Misschien van die bamboestokjes? En dan in een mooie vaas zetten. Dan staan de bloemen wat hoger en steviger. Of heb jij nog een leuk idee?

Fijne dag!

You Might Also Like