DIY met/voor kids DIY voor jezelf

DIY Koningsdag kroontje van rietjes

25 april 2018

Vorige week kwamen de Koningsdagaccessoires al van zolder. Ik kan me er zo op verheugen. Vooral de broches blijven favoriet. Maar ik wilde ook weer wat nieuws maken. Ik had nog rietjes over, toevallig oranje. Dus dat werd een kroontje. Achteraf had ik veel dunner ijzerdraad moeten nemen. Het was even worstelen, maar, het kroontje is er! Ik denk dat er een elastiekje aankomt en dat het vechten wordt welke boef of mop hem op mag. 

Je hebt nodig: 

  • rietjes (ik gebruikte hele dikke rietjes. Die had ik nog liggen. Maar dunnere kunnen ook)
  • IJzerdraad. Gebruik dun ijzerdraad. En als je dat niet hebt, haal het dan uit van die sluitdingen voor vuilniszakken. Je ritst het witte eraf en je houdt ijzerdraad over. 
  • De maat van je kroontje bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Je hebt in ieder geval 2 langere en 1 kort stukje nodig. Ik knipte de langere op 10 cm en de korte op 5 cm. 

Op de foto hieronder gebruik ik een draad in plaats van ijzerdraad, want draad komt duidelijker op de foto dan ijzerdraad. Maar in het echie doe je dus rijgen met ijzerdraad. Rijg je draad door het korte stukje, dan door de 2 lange stukken en tot slot weer door de korte. Zet het eerste driehoekje vast door een paar keer je ijzerdraad om het hoekje te slaan.

De volgende driehoeken maak je op dezelfde manier: door de korte, door 2 lange en weer door de korte. De driehoeken hoef je niet vast te zetten, je kunt ze nog een beetje schuiven. Zijn ze erg los? Sla dan het ijzerdraad een keer om bij het hoekje bij het korte rietje. 

Ga je de vrijmarkt op? Of sta je zelf? Veel plezier in ieder geval. En hee, alvast gefelie met de Koning! 

Afgelopen zaterdag hadden we de fotoshoot voor het boek. Ik deel binnenkort hoe dat was en welk item we veel hebben gebruikt. En dat is een echt DIY-item, dus die ga ik zeker delen! 

Fijne dag! 

You Might Also Like