DIY met papier DIY met/voor kids

DIY paasei van marmerpapier

5 april 2017

Gelukkig vinden de jongens het heel erg leuk om heel erg vies te worden. We hebben deze week zelf marmerpapier gemaakt met scheerschuim en verf. Het is een makkelijke manier om mooi papier te maken, ook kleintjes kunnen meerommelen. Het spuiten van het schuim, het roeren en papier dippen doet mooi een beroep op de motoriek van kinderen. Samen met het zintuigelijke aspect (scheerschuim ruikt lekker) ben je spelenderwijs bezig met sensomotoriek. De sensomotorische ontwikkeling is erg belangrijk voor kinderen, het is nodig om te leren ontdekken, zelfvertrouwen op te bouwen, verbanden te leggen en te leren variëren. Kortom, ik ben fan. 🙂

Nadat het papier droog was, vroeg ik of Boaz zin had om er paaseieren van te knippen. Dat wilde hij niet. Er zit blijkbaar en logisch een grens aan het knutselen op 1 middag, dus knipte ik ze zelf. Het voordeel: je hebt iets rondere eieren. Iets. Want ik kan niet tekenen. 

Je hebt nodig: 

  • scheerschuim
  • verf (plakkaatverf, kinderverf)
  • een platte schaal of dienblad met opstaand randje
  • een satéprikker
  • papier (ik gebruikte knutselkarton)
  • een stokje (ik gebruikte een eetstokje, zo’n sushiding)

Vul de schaal met een laagje scheerschuim. Het schuim moet goed verdeeld worden. 

Druppel hier en daar wat verf. 

Roer er een marmerpatroon in met een satéprikker. 

Leg een vel papier op het schuim en haal ervan af.

Schraap het papier af met een stokje of mes. 

Laat goed drogen en teken daarna een ei op de achterkant. Hier vind je een sjabloon. Gaatje erin maken met een gaatjesboor of perforator, draadje erdoor en ophangen. 

You Might Also Like