DIY met/voor kids DIY voor je huis

skateboardplank

12 februari 2014
Ik zag de skateboardplanken al eerder op pinterest en toevallig toevallig: wat heerlijk dat Boaz nog geen planken op zijn nieuwe kamer heeft. 
Je hebt nodig: 
 • 2 kleine skateboards (+/- 43 cm lang)
 • 4 plankdragers
 • schroeven, pluggen en een schroefmachine
 • eventueel plakpapier of een landkaart voor de onderkant, plus lijm. 

De skateboards die ik had gekocht hadden een soort van bozige Mangajongen op de onderkant. Ik werd er niet zo blij van. Dus heb ik met goede lijm een landkaart op de onderkant geplakt. Het is er zo eentje die van plastic lijkt. 

Schroef de wieltjes eraf. Teken het skateboard af op de kaart en knip uit. 

Plak met lijm op de plank. Knip of snij eventueel de randen een beetje bij. Prik met een priem de gaatjes door voor de schroeven van de wieltjes. Doe dit zowel aan de bovenkant als aan de onderkant, dan heb je minder kans dat de kaart scheurt wanneer je de schroeven erdoor drukt. 

Schroef de wieltjes terug op het skateboard.  Schroef de plankdragers op het skateboard. Let op: de wieltjes steken uit, dus houd wat ruimte aan de zijkant over. Teken met potlood af waar de pluggen moeten komen. Schroef de plankdragers op de muur. Voor een mooie afwerking heb ik afdekplaatjes gebruikt op de schroeven. Zet ze vast met lijm, want als ze eraf vallen is dat vrij onhandig op een kinderkamer. 

 

 

You Might Also Like

 • petra 13 februari 2014 at 08:54

  Lieverd.
  Mooie foto,s staat erg leuk op zijn nieuwe kamer.
  Aparte speeltjes doen het ook erg goed op de skateboarden.
  Boaz boft met zijn moeder.
  Kus je mutti.

  • bijboefenmop1 13 februari 2014 at 13:49

   Wat lief dat je elke week een reactie tikt, mam! X