DIY met/voor kids

slime van kinderlijm (zonder borax, maar met herfsteikels)

26 oktober 2016
 
         
Ook deze slime, net als die vorige met vezels, is zonder borax. Nog even over die borax, he? Ik ging toch even verder zoeken en kwam wat meer info tegen. Wil je er ook meer over weten, klik even hier en hierIk kwam er deze week achter dat ik het niet gevaarlijk vond. EN dat het dus niet te krijgen is in de winkels. En ik was toch lekker aan de google, dus vond ik een alternatief voor een potje pure borax: zachte lenzenvloeistof + baking soda. Dat geeft hetzelfde effect, kunnen we allemaal opgelucht ademhalen en slime gaan maken. 
 
Je hebt nodig: 
 • 1 potje transparante kinderlijm van de Hema (andere merken lukken niet altijd, maar deze gaat goed. En is niet zo duur. Mocht ik andere lijmen ontdekken, dan doe ik een update).
 • Lenzenvloeistof voor zachte lenzen (ik gebruikte die van de Hema, maar iedere vloeistof waar boric acid of sodium borate inzit is goed) 
 • Baking soda (in de supermarkt vind je zakjes met 5g baking soda. Dit is keihandig, aangezien je baking soda in een groot pak max 1 maand houdbaar blijft). 
 • Water (60 ml koud water en 200 ml gekookt, heet water)
 • 2 kommen
Meng in een kom 100 ml lijm met 60 ml koud water en 30 ml lenzenvloeistof. Meng in een andere kom 5g baking soda met 200 ml heet water.  Laat de baking soda goed oplossen. Laat dit mengsel helemaal afkoelen. 
 
Giet het lijmmengsel in de kom met het bakingsodawater. Roer door elkaar. De twee verschillende mengsels gaan niet samen, je zult het zien, het is magisch. Je houdt dus een klont slime in de kom met bakingsodawater over. Haal de slime uit de kom. Bewaar in een luchtdicht bakje. Het blijft een paar weken goed.

 Ik deed er eikels in, want ik struikelde er zo over. 

 

 

 

You Might Also Like

 • petra 27 oktober 2016 at 05:18

  hoi Babbe
  Heel leuk idee en ik ga het maken wat een prima uitleg en prachtige foto,s
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop1 27 oktober 2016 at 08:51

   ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂