Ik had een vrij uurtje en was in de Dille&Kamille eens aan het checken of mijn boek nog goed lag. Je weet toch, een beetje vooraan zetten en bovenop de stapel? Na het herschikken met kloppend hart, liep ik langs de schappen naar buiten en toen viel mijn oog op die leuke koekjesuitstekers. Waaronder deze van een maple syrup boomblaadje. Ik weet niet hoe het komt, maar in de herfst grijp ik vaker naar de maple syrup in de kast dan tijdens andere seizoenen (in de granola, in koekjesdeeg, over pannenkoeken heen en dergelijke). Dus vind ik het heel passend: maple syrup en herfstklei. En het ging ook nog eens goed, want dat is altijd de vraag als je een plan hebt. Maar het ging lekker, maple syrup kan in diy play doh. Het wordt niet plakkerig en het ruikt zo verschrikkelijk lekker, naar herfst!
Je hebt nodig:
- 1 cup/ 130 gram patentbloem
- 1 cup /240 ml water
- 1/4 cup/ 75 gram zout
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel cream of tartar (dat is wijnsteenpoeder, maar géén wijnsteenbakpoeder of wijnsteenzuur!)
- 1 theelepel kaneel (kan ook meer, geen probleem)
- 1 eetlepel maple syrup
- pan
- houten lepel
Doe alle ingrediënten in een pan en roer door elkaar. Zet op middelhoog vuur en roer continu. Na een paar minuten wordt het een klont, haal dan de pan van het vuur. Laat afkoelen en kneed daarna even door. Bewaar de klei in een luchtdichte zak of doos. Het blijft tot een jaar goed.
Moet het nog wel even presenteren aan het kritische zonenpubliek, maar dat komt meestal wel goed.
Fijne dag!