DIY voor jezelf

DIY marmer oreos

18 september 2019

Voor een klassenfeestje van de jongste wilde ik iets lekkers gaan maken, samen met de jongste. Om alvast wat te oefenen in mijn eentje, besloot ik deze gedipte, marmer oreos te gaan maken. En wat vond ik er dan van? Ze zien er geinig uit, ze zijn leuk om te maken, het is een knoeikarwijtje en dat vinden wij altijd wel leuk hier thuis. Maar ze zijn echt helemaal niet lang houdbaar. Dus een dag van tevoren klaarmaken is geen optie en dat is als drukke moeder soms juist zo fijn als dat kan. Maar is de korte houdbaarheid een pro of een tegen? Hahahaha. Ze moeten dezelfde dag op, want de oreos worden door het laagje glazuur heel snel zacht. En dat is nasty. Dus als je ze wilt maken, houd daar dan rekening mee. Voor de rest ben ik heel tevreden met deze diy. Ik heb in ieder geval al voor je uitgezocht welke dip het beste werkt: een zakje kant en klare glazuur van dr Oetker. Dat glazuur droogt hard op en ziet er lekker dik uit. Gesmolten witte chocola gaat niet (korrelt) en zelf gemaakte glazuur met poedersuiker ook niet (te dunnig).

Je hebt nodig:

 • dr Oetker glazuur
 • voedingskleurstof
 • oreos
 • satéprikker
 • schaaltje
 • vel bakpapier

Maak het glazuur klaar zoals op het zakje staat, giet alles in een schaaltje en roer nog even goed door. Druppel er wat kleurstof op.

Maak met een satéprikker een marmerpatroon. Door zachtjes te roeren.

En dip de oreo er voor de helft in. Omdat je ze te drogen legt op een stuk bakpapier, heb ik de onderkant afgestreken tegen de rand van het schaaltje. Het maakt niet uit dat het glazuur dan terug het schaaltje inloopt. Je krijgt daardoor weer een leuk, ander patroon op de volgende oreo. Je kunt ook nog experimenteren met waar je de oreo in het glazuur doopt (in het midden of vanaf de rand en dan naar binnen toe bewegen) en hoe schuin je doopt.

Aanstaande zaterdag is het feestje en ik denk dat ik ze ga maken, even tijd zoeken…..

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Liza 22 september 2019 at 20:16

  Een lust voor het oog en … mmmmm!

  • bijboefenmop 23 september 2019 at 08:19

   🙂