DIY met stof DIY voor jezelf

galaxy t-shirt

12 maart 2014
 
 
Samen met toffe Nienke maakte ik een galaxy t-shirt. Het leek een hopeloos project, maar het kwam allemaal goed. Gewoon, door alle stappen netjes na elkaar te volgen. En met een beetje geduld erbij, dat is ook wel handig. En dan heb je ineens een galaxy t-shirt om in te dansen (zoals Nienke) of om in uit te buiken (zoals ik). 
 
Je hebt nodig: 
 • een zwart t-shirt
 • dikke bleek (werk je liever zonder chloor, zie hier hoe je dat doet)
 • een plantenspuit
 • textielverf (kleuren rood, paars, blauw en wit)
 • make-up sponsjes
 • een penseel en/of oude tandenborstel
 • vuilniszakken
 • bakpapier
 
Leg het t-shirt buiten neer op uitgevouwen plastic vuilniszakken. Stop tussen de twee lagen stof bakpapier, zodat de bleek niet doorwerkt op de achterkant van je t-shirt. Vul de plantenspuit met bleek en wat water en spuit de bleek op het t-shirt. Zorg voor een onregelmatig patroon. Na het spuiten zagen de t-shirts er zo uit:
Laat 2 uur drogen, spoel daarna uit met koud water en laat weer drogen. Niet paniekeren, de chloor werkt nog door, de boel wordt lichter van kleur….echt waar. (Ik paniekte wél behoorlijk en goot direct uit de fles bleek op de t-shirts, waardoor er witte banen ontstonden. Onverdunde bleek kun je niet uitsmeren, het blijft liggen op de stof en kleurt de stof direct een stuk lichter. Best leuk, maar mooier is een meer diffuus effect, dus wacht het rustig af en spuit eventueel nog een keer met je plantenspuit nadat je na het opdrogen nog niet tevreden bent.)
 
Meng wat paarse verf met water en dep de verf met een sponsje rond de lichte plekken op het t-shirt. Ga eventueel over de zwarte delen heen, het komt allemaal niet zo precieserig. 
 

Meng wat water met blauwe verf en spons rond de paarse verf, op de zwarte delen en als je wilt op de witte delen. 
Meng water met rode verf en maak de ruimte tussen het wit en het paars wat roder, en doe hetzelfde bij de ruimte tussen het zwart en het blauw. 
Maak de gebleekte delen extra wit met de witte verf, spetter wat in het rond met een kwast of zet ‘plusjes’ die als sterren door kunnen gaan. De witte verf mag dik op de stof liggen, dan vallen de sterren goed op. 
Kijk op je verfpotje/spuitbus/enz. welke instructies er op staan om te fixeren. En klaar!
 
 

 

 
 
 
 
 

You Might Also Like

 • petra 13 maart 2014 at 10:25

  Geweldige foto,s .
  Ik vind het t-shirt prachtig.
  Kus van de tuinvrouw.