We maakten weer eens een ijsbal. Omdat het zo leuk is om dingen in een kom te verzamelen en die in te vriezen. En het resultaat is zo leuk. Je kunt op de ijsbal inhakken, maar je kunt er ook met zout water overheen gaan en dan smelt de bal. Het maken is simpel: verzamel dingen die in de kom passen, giet er water overheen en laat een nacht in de vriezer staan. Nadat de bol bevroren is, laat je warm water over de buitenkant van de kom lopen, zodat de bol loslaat van de kom. Wij maken zout water van een beetje warm water waar we flink wat zout doorheen roeren. Na een tijdje hakken en druppelen wilde Rafe graag gekleurd water. Dus roerden we er een beetje voedingskleurstof doorheen (heel klein beetje, het geeft niet af). Je kunt ook een drupje kinderverf gebruiken of wat kruiden (paprikapoeder, kurkurma, enz. ). De ballen die wij gebruikten zijn van die waterballen die veel water opnemen.
Hij is er uren zoet mee geweest. Tussendoor legde ik de bal in de kom en ging de kom weer in de vriezer. Voor een later moment. Het is hier thuis een grote hit. 🙂
Fijne dag!