DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY bevroren yoghurt reep + uitslag give away

21 juni 2017

Zoek je een gezond tussendoortje? Of een fijn toetje? Search no more. Deze is in 1 keer roeren klaar (nog wel even in de vriezer een tijdje, maar och). Ik probeerde een yoghurtreep met alleen maar fruit, maar die werd hier niet geaccepteerd door de jongens. Dus daarom doe ik er voor de jongens banaan en chocola in. Geen straf. Maar wil je echt heel gezond? Gebruik dan bijvoorbeeld alleen bosbessen, aardbeien, frambozen, granaatappelpitjes, enz. Zorg er wel voor dat het fruit echt klein gesneden is, want grote stukken bevroren fruit werk je niet zo makkelijk weg. 

Je hebt nodig: 

 • 1 liter Griekse yoghurt (kan ook gewone yoghurt zijn of kwark. Maar hoe vetter de yoghurt hoe minder ijskristallen)
 • fruit
 • honing
 • ovenschaal of grote platte plaat die in je vriezer past
 • bakpapier en huishoudfolie

Leg op de bodem van de schaal of plaat een laagje bakpapier. Meng de yoghurt met honing, naar smaak.  Stort de yoghurt in de schaal en strijk een beetje mooi glad. Leg er daarna fruit of andere topping op. Dek af met huishoudfolie en zet in de vriezer (3-4 uur ongeveer).

Mijn vriezer heeft kuren. Dat heeft te maken met bepaalde luie iemanden. Die de vriezer echt een keertje moeten ontdooien. Geentijdgeenzin. Effect is wel dat mijn yoghurtbark wat ijskristallen heeft. Tenminste, ik denk dat daar de kristallen door komen. Soms helpt het doorroeren (dus eerst yoghurt beetje bevriezen, na een uurtje doorroeren, uitsmeren op plaat en dan pas topping erop). Of je koopt nóg vettere yoghurt. Of je ontdooit je vriezer. Kan ook. 

 

 

Met banaan en chocola:

 

En dan nu. De uitslag van de give away voor het diy-olielampje. Allereerst superbedankt voor alle fijne reacties via de blog en de socials!

Onafhankelijk notaris a.k.a Rafe trok een lootje:

Daphne, GEFELIE! Ik stuur je een berichtje! Heel heel veel plezier met het diy-pakket! 

 

Fijne dag!

 

You Might Also Like

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl) 25 juni 2017 at 17:24

  Wat een heerlijk toetje / tussendoortje!

  • bijboefenmop 26 juni 2017 at 06:57

   Echt, hoor! Heerlijk!