DIY met/voor kids

DIY magisch glitter relax flesje

7 maart 2018

Ik maakte al eens een ik zie ik zie flesje. Toen was Rafe 1.5 jaar en had hem standaard in zijn vuisten geklemd wanneer hij in de auto zat. Het is zo’n simpel, maar zo’n effectief ding. Nu was het tijd voor flesje 2.0. Rafe is ouder, vindt glitter heel mooi, dus een magisch glitter flesje was een feit. Bij het vorige flesje gebruikte ik glycerine. Het voordeel van glycerine is dat het niet troebel wordt en ervoor zorgt dat de spulletjes die je in het flesje stopt langzaam naar beneden dwarrelen. Maar glycerine is niet overal te koop. Babyolie wel. Dit keer ging ik daarom voor babyolie. En! Bonus! Babyolie zorgt ervoor dat glitter naar boven dwarrelt! Serieus!

Dit flesje gaat weer mee in de auto, als life saver. Maar is ook heel geschikt voor die momenten dat je denkt: mag ik even weg? Want kinderen worden er lekker rustig van. En als alles op bed ligt, pak je hem gewoon even stiekem zelf.

Je hebt nodig:

  • babyolie
  • leeg flesje zonder etiket
  • water
  • glitter
  • eventueel pailletten
  • eventueel voedingskleurstof of kinderverf

Giet ongeveer 1/3 van het flesje vol met olie. Doe er wat glitter bij (en pailletjes als je dat leuk vindt) en vul het flesje met water (waar je een druppel voedingskleurstof of kinderverf doorheen hebt geroerd). Je vult hem niet helemaal tot aan de rand, want je moet nog kunnen schudden. Ik lijm de doppen altijd vast, maar je kunt er ook voor kiezen om de dop niet vast te lijmen. Dan kun je er nog extra glitter aan toe voegen.

Fijne dag! 

You Might Also Like