DIY met/voor kids

DIY opgeklopt badschuim

3 februari 2021

Wij kloppen al jaren badschuim op in bakjes met een garde. Lekker een beetje rommelen in de badkamer met schuim. Het houdt ze even zoet hè. Maar ineens dacht ik: dat kan misschien ook met zo’n melkopkloppertje op batterijen. Die bleek stuk. Dus heb ik de handmixer erbij gepakt. En oh my, wat is dit goed gelukt! Met een heel klein beetje badschuim heb je al een hele grote bak met flyffy schuim. Jongste heeft er hier aan tafel mee zitten spelen, maar in aparte bakjes in de badkamer kan natuurlijk ook. En je kunt er leuke thema’s omheen verzinnen. Maak blauw schuim en geef er waterdieren bij. Of laat het gewoon wit en doe er schepjes bij om ‘sneeuw’ te scheppen. Het was hier een regelrechte hit.

Je hebt nodig:

  • badschuim. Ik gebruikte babybadschuim, zodat het minder prikt mocht het in de ogen komen.
  • handmixer
  • grote kom
  • water
  • eventueel kleurstof. Ik gebruikte minidrupjes voedingkleurstof. Dat is taste safe en als je heel weinig gebruikt verpest het je badkamer niet. Maar kleuren met kruiden kan natuurlijk ook. Of met een heel klein beetje kinderverf.

De verhouding voor het maken van het schuim is 1 deel badschuim op 2 delen water. Je hebt maar een klein beetje badschuim nodig voor een grote bak vol schuim. Voor deze grote bak schuim mengde ik bijvoorbeeld een kwart van een theeglas met badschuim en een half theeglas water. Klop op middelhoge snelheid een paar minuten in een grote kom. Gebruik echt een grotere kom of emmer, want je krijgt massa! Je kunt het daarna verdelen en apart kleuren. Of gewoon zo geven, zonder kleurtje.

En na het spelen lekker mee wassen, gooi je dus ook niet onnodig schuim weg. De voedingskleurstof kan ietsje afgeven, maar dat is echt maar ietsje. Na een dag kleuteronderwijs zien ze er ruiger uit.

Fijne dag!

You Might Also Like