DIY met/voor kids

DIY legodoosje voor onderweg met legotape

26 september 2018

Oudste en jongste waren het er niet mee eens dat ik steeds af ging spreken met vriendin N. zonder hen erbij. Dus toen ze een keer bij ons was, hebben ze zelf een date geregeld met N. en verzonnen er direct een pannenkoekenrestaurant bij. Dus afgelopen weekend gingen we op pad (ik mocht mee). Een pannenkoek eten in de stad. Ik pakte een tas met reservekleding, ik vergat vochtige doekjes en ik gooide er wat kleine dingen in om ze te entertainen, mocht dat nodig blijken. Soms gaat het namelijk ineens loos. Ik heb weleens een hele maaltijd alleen uitgezeten, omdat de jongens hun eigen plan trokken en man ze maar mee naar buiten had genomen. Dit keer in het pannenkoekenrestaurant ging het prima, het was een zeer geslaagd etentje. Maar eenmaal thuis zag ik wat voor onzin ik in de tas had gegooid. Het waren helemaal geen leuke dingen ter entertainment (kleurboeken bah, kwartetspel bah). Dat kan beter. En laat er nou net iets heel leuks zijn gearriveerd van mijn matties van de alieexpres: legotape.

Deze keer dus een simpele DIY, waar we wat aan gaan hebben.

Je hebt nodig:

 • legotape (kocht ik via Alie Express, maar je kunt het ook kopen via Nederlandse (online) shops. Is dan wel gelijk een stuk duurder). De tape heeft een sterke plakrand. En is flexibel, dus kan het hoekje om en om ronde dingen heen.
 • een bakje/doosje. Dit is er eentje van Curver, voor 80 cent. In de winkel heb ik niet goed op zitten letten, want het doosjes heeft ronde deukjes (zodat je ze kunt stapelen). Het plakken van de tape is dan iets lastiger. Maar eigenlijk ging dat ook wel prima.

Maak het doosje goed schoon, ontvet eventueel met wat ammoniak. Plak de tape daar waar je hem hebben wilt.

 

Fijne dag! 

You Might Also Like

 • Petra 26 september 2018 at 14:57

  Hoi Baabe geweldig idee
  Ziet er leuk uit
  En een leuk verhaal
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop 27 september 2018 at 10:27

   dank je wel! X