DIY met/voor kids

DIY stenen vissen als vakantieherinnering

4 september 2019

En dan is de vakantie voorbij en zetten we weer wekkers. Was jouw vakantie leuk? En is het weer wennen?

Gelukkig hebben we er hier thuis eentje die het heerlijk vindt om iedere dag wat herinneringen op te halen. En die daar al vanaf jongs al heel goed in bleek. Hij herinnert zich vanalles vanaf dat hij 2,5 jaar was, dus ook de vakantie van deze zomer zal vaak voorbij komen schat ik zo. Om de boel wat aan te sterken (want het vasthouden van de mooie vakantietijd is toch wel erg fijn), maakten wij van de meegebrachte stenen vissen. Het is eigenlijk heel eenvoudig om een mooi resultaat te krijgen, mits je de goede stiften hebt. Als vakantiecadeau kregen de jongens 8 acrylstiften. Het zijn dure stiften (ongeveer 5 euro per stift), maar je kunt er zoveel leuke dingen mee doen. Ze doen het goed op karton, steen en zelfs plastic, maar de jongens hebben ze ook gebruikt op hout:

Je hebt nodig:

 • stenen
 • stiften. Wij hebben Molotow 4 mm acrylstiften gekocht, die zijn navulbaar. En je kunt de punt daarvan vervangen. Dat leek mij een goede optie, aangezien ze soms nogal ‘slordig’ met spullen omgaan…..Maar een ander goed merk is bijvoorbeeld Posca.

En dan de fantasie de vrije loop. Het is vooral leuk als je kleine steentjes toevoegt voor vinnen. Dan gaan ze echt hele leuke creaties verzinnen en die vinnen goed leggen steeds, het was leuk!

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Petra 5 september 2019 at 15:55

  Lieve Babbe
  Geweldig zijn deze stenen
  Leuke aktiviteit zo na de vakantie
  Liefs van je moeder

  • bijboefenmop 9 september 2019 at 07:13

   Dank je wel lieve mam, <3