DIY met/voor kids

reizen met kinderen: DIY autobingo/achterbankbingo

30 juni 2021

Misschien reizen we deze zomervakantie allemaal minder ver of gaan we helemaal niet, maar mocht je een keer een langere reis maken, dan heb ik deze tip! We hebben dit doosje vorig jaar ook al ingezet tijdens de zomervakantie en hij is echt heel fijn. Het scheelt een beetje met die zeurende kinderen, ze hebben wat te doen en wat te eten. En dus ben jij ook wat relaxter, je weet toch.

Het enige is: je kind moet wel weten dat het hier pillendoosjes betreft die doorgaans dus niet vol lekkere dingen zitten. En waar ze echt vanaf moeten blijven. Dus hebben we het er even ingestampt hier thuis: zie je een pillendoosje? Blijf er vanaf en ga er niet -zonder te vragen-uit zitten snoepen. De jongens hebben de doosjes vervolgens met veel plezier op de achterbank gebruikt. Het houdt ze niet alleen een beetje beter zoet, het zorgt ook voor hele leuke gesprekken (want “wanneer is iets een meisje?” en “is de zon er ook als je hem niet ziet”).

Je hebt nodig:

  • een pillendoosje. Ik kocht ze vorig jaar via een online groothandel, voor € 2,30 per stuk. Het is een 7-daagse pillendoos van Comfortaid. Soms heeft de Blokker, de Action of de Wibra ook dergelijke doosjes. De vorm van het pillendoosje (je hebt ze in allerlei variaties namelijk) is niet zo belangrijk. Als er maar een plaatje op geplakt kan worden en als er maar wat snoepjes inpassen.
  • achterbank- of autobingo via de ANWB. Je hebt ook een variant voor in het vliegtuig. De download is gratis. Print uit, knip de plaatjes uit die je leuk vindt en plak ze met plakband op de klepjes van het doosje. Ik zorg er altijd voor dat het hele plaatje bedekt is met tape, dat scheelt weer mocht het doosje nat worden. Dan gaat het papier niet kapot en kun je de doosjes makkelijk meerdere keren gebruiken.
  • leuke vulling. Dit is natuurlijk vrij interpreteerbaar, er kan vanalles in. Ik probeer niet teveel snoep erin te doen, maar daar ontkom ik niet altijd helemaal aan. Deze keer zaten er yoghurtsnoepjes in, wat geld, nootjes en rozijnen. Gedroogd fruit kan ook, of popcorn.

Ook leuk: laat ze de doosjes zelf vullen met gekke, nieuwe (buitenlandse) hapjes.

Ga je zelf op vakantie? Ben benieuwd wat jouw truken zijn voor een relaxte reis?!

Fijne dag!

You Might Also Like