DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY Sinterklaas pepernoten handlettering voor niet-handletteraars

28 november 2018

Kijk, ondanks de truuk die ik toepas om te handletteren of te tekenen op een raam, ziet het er nog steeds schots en scheef uit. Heel niet erg, want een raamtekening staat zo gezellig en was echt zo leuk om te doen. De jongens zagen mij bezig en wilden ook direct aan de slag, dus het werd één grote happy family creativiteitsuitbarsting.

De truuk is om de tekst op te maken in Word en daarna uit te printen. Het printje plak je aan de andere kant op het raam en dan trek je alles over. Afhankelijk van de plek van de tekst (binnen of buiten) laat ik zien hoe je dit doet.

Je hebt nodig:

  • Word
  • plakband
  • printer
  • kalkstift/krijtstift. Ik gebruik de Uni Chalk Marker, maar de raamstiften van Edding zijn ook fijn. Met deze stiften veeg je de tekening er zo weer af met een nat doekje. 

Eerst maak je een tekst in Word en die bewerk je. Ik gaf iedere regel een ander lettertype, zodat het net leek of ik lekker aan het handletteren was. Je kunt hier mijn versie downloaden, maar zelf maken is ook leuk.

Daarna pas je de grootte van de lettertypes aan. Zorg ervoor dat je paginainstelling op horizontaal staat, dan past er meer in de breedte op 1 A4. En schuif de blauw schuifjes bovenin je taakbalk helemaal naar links en rechts, dan heb je ook meer ruimte. Benut de ruimte optimaal, want hoe groter hoe beter. Bij mij had alles best nog een tikje groter/breder gekund. 

 

Wil je de tekening aan de binnenkant van het raam? Print het bestand dan in spiegelbeeld (horizontaal) uit. Dit kun je instellen zodra je op ‘afdrukken’ hebt geklikt. Bij mij zit dat onder het kopje ‘lay out’.

Vouw de onderkant van pagina 1 om, net onder de laatste regel tekst. Doe hetzelfde voor de bovenkant van pagina 2 (net boven de bovenste regel tekst) en plak ze aan elkaar. Zo voorkom je dat je tussen de tekst van pagina 1 en 2 teveel afstand hebt zitten. En plak het papier aan de buitenkant van het raam op.

Wil je de tekening aan de buitenkant maken? Print dan normaal uit en plak aan de binnenkant op.

 

Fijne dag!

 

 

 

You Might Also Like