DIY met papier DIY met/voor kids

Sinterklaas aftelkalender met pegg dolls en een papieren huisje

15 november 2017

Sinterklaas is er bijna, he? En het stuiteren is van start. Voorgaande keren maakte ik een aftelkalender, zie hier eentje met enveloppen en hier met gevouwen doosjes en dat werkte supergoed. Er kwam overzicht, over de uit te pakken cadeaus, maar óók over wanneer de schoen gezet mag worden. Als je de hele dag kunt roepen: “Kijk maar op de kalender”, dan is #momlife een stuk easier kan ik zeggen. 

In de enveloppen en doosjes stopte ik kleine cadeaus en pepernoten, deze kalender heeft 2 ingepakte rozijnendoosjes en meegebrachte stenen van vakantie. Je kunt ook andere dingen gebruiken die de dagen voorstellen: schelpen, ingepakte luciferdoosjes of legoblokjes e.d. En op de stenen kun je een schoen tekenen, zodat ze weten wanneer ze hun schoen kunnen zetten. Afhankelijk van het stressniveau hier thuis ga ik dat misschien nog wel doen. 

Je hebt nodig: 

  • peg dolls (deze zijn 10 cm en 7 cm hoog)
  • stenen/lego/schelpen/ed die de dagen voorstellen
  • karton (ik gebruikte 180 grams papier)
  • schaar of hobbymes
  • naald en draad
  • prikpen
  • luciferdoosjes of rozijnendoosjes als kleine cadeautjes voor in het huisje

Voor het huisje deelde ik een A4 in de lengte door vieren. Je doet dat door eerst je A4 in 2-en te vouwen en daarna nog een keer in 2-en. Of je knipt/snijdt direct een strook van ongeveer 5 cm. Een A4 is 29,7 cm lang en je moet de strook verdelen in 5 vakken. Je komt 3 mm tekort als je vakjes van 6 cm wilt. Ik tekende daarom eerst links en rechts 6 cm af en daarna tekende ik de binnenste vakken af. Met de bolle kant van je mesje of schaar (dus de achterkant van het snijblad) ga je over deze lijnen heen. Hierdoor gaat straks het vouwen makkelijker. Het raampje maak je door 3 lijnen uit te snijden in het meest rechter vakje. Het raampje is 2.5 bij 2 cm. 

Plak de bovenranden aan elkaar met een leuk washitapeje of prik er gaatjes in, zodat je het dak vast kunt naaien. 

 

Zorg ervoor dat het knoopje aan de binnenkant zit en naai met een draad de 2 delen aan elkaar. 

 

 

 

Ga jij voor een aftelkalender? En hoe ziet die eruit? Ben benieuwd! 

Fijne dag! 

 

 

You Might Also Like