DIY voor je huis

DIY snow globe kerstbal

12 december 2018

Jongste had paniek. Want echt overal hadden ze al een kerstboom, maar echt alleen bij ons dus nog niet. Ik wacht bewust even met het neerzetten van een boom. Omdat het best veel is, al die feestelijkheden achter elkaar. Even rust voor de jongens, en dus ook even rust voor de mama. Zit je dan met je goede gedrag, want jongste maakte er een heel punt van. En daar is hij erg goed in, maar dat terzijde.

De boom kopen we altijd met z’n allen, en wij waren druk met werk, dus die boom moest echt nog even wachten (sowieso niet teveel verwennen, en niet teveel rennen voor ze, he, die snotkinderen). Maar even tussendoor een kekke kerstbal maken, dat kan altijd. En zo werden de snow globe kerstballen geboren. Je kunt ze schudden en dan dwarrelt er niks naar beneden, zoals bij een echte snowglobe. Maar ondanks dat, zijn ze heel geinig gelukt. 

Je hebt nodig:

 • plastic kerstbal (ik kocht ze bij de Action. Het zijn eigenlijk ballen waar je dan een foto in kunt stoppen en er zitten er 2 in een pakje)
 • lijm (lijmpistool of andere sterke lijm)
 • nepsneeuw, witte balletjes of glitter
 • plastic dieren, boompjes of wat je ook maar leuk vindt. Zo lang het past, past het. 

Vul de ene helft van de bal met wat sneeuw, op de andere helft plak je het dier. Zorg ervoor dat je een goede dot lijm aan de onderkant van het diertje doet en plak hem dan op de rand van de halve bal. Let er op dat het diertje een beetje in het midden van de bal terecht komt zodra je de bal hebt gesloten. Je plakt dus in dit geval de helft van de billen op het randje, de andere helft van de billen valt straks in de 2e helft van de bal. 

Laat heel even drogen en sluit dan de bal. Als het goed is, zitje diertje nu in het midden aan de onderkant van de bal. Kijk em eens lekker sacherijnig kijken dat varken. 

Fijne dag! 

You Might Also Like

 • petra 15 december 2018 at 08:51

  lieve Babbe
  Heel leuk en natuurlijk jouw goede uitleg
  het is prima te volgen
  je moeder

  • bijboefenmop 15 december 2018 at 11:53

   Dank je wel, mam! Hartje!