DIY met papier DIY voor je huis

slinger van verfkaartjes

11 mei 2016
Ik kreeg een tijdje terug een blij-maak-envelop van Ageeth van Ogenzalf. Er zaten verschillende schatten in en met het verfkaartje ging ik direct aan de haal. Het moest een slinger worden, want Rafe is bijna jarig en slingers kom je altijd tekort. 

Je hebt nodig: 

 • verfkaartjes
 • een perforator of een prikpen
 • touw/draad
 • naald

Ik gebruikte een wat dikker draadje om mee te rijgen, dus maakte ik gaatjes in de kaartjes met een perforator. Haal de plastic onderkant van de perforator en draai hem om terwijl je een gaatje maakt. Zo kun je precies goed mikken. Ik maakte ze ongeveer 1 cm vanaf de bovenrand en 1 cm vanaf de zijkant. Maak een even aantal gaatjes.

Rijg de draad door het gaatje, let daarbij op dat het draadje aan de zijkanten achter je kaartje valt, dan gaat ie namelijk niet draaien en zwieren. 

 
 

Rijgerderijg.
Klaar! 

Even over de namen. Een applaus voor de afdeling verfkaartjesontwerp (of eigenlijk dan verfontwerp), want er zijn kaartjes bij die heten ‘regen’ en ‘glitters’ (die is zonder glitter, jammer) en ‘buurman’.  En je smeert dat zomaar op je muur, he? 

 
 

 

 

You Might Also Like

 • Ageeth Mooij 11 mei 2016 at 09:14

  Je maakt me aan het lachen 🙂
  Ik vind het een geweldige slinger, super idee!
  Mijn man weet inmiddels dat ik altijd een tijdje verfkaartjes moet bekijken, wanneer we samen in een bouwmarkt zijn. Al die kleuren en prachtige namen, geweldig!

  • bijboefenmop1 11 mei 2016 at 10:14

   Glimglim, dank voor je reactie, fijn om te lezen!
   Oh die kaartjes en die namen…..
   Smullen is dat! 🙂