DIY voor je huis DIY voor jezelf

DIY standaard van klei voor droogbloemen

20 februari 2020

Ken je toevallig dat boek van Kleine ezel en jarige Jakkie? In dat boek gaat Ezel naar de verjaardag van Jakkie, maar hij vindt het cadeau dat hij heeft uitgezocht voor Jakkie eigenlijk te leuk om weg te geven. Hij wil het zelf zo graag hebben. Ik heb dat ook vaak. En deze keer dacht ik: ik koop het cadeau ook gewoon voor mezelf. Zodoende dat ik een heerlijke bos prachtige droogbloemen op de kast heb staan. En die zette ik in een vaas. Ze stonden daar een tijdje en ik dacht: dit kan leuker. Dus maakte ik een blokje waar ik de droogbloemen in kon steken. Kan je af en toe je creatie herschikken en rommelen met bloemen en nou ja, ik vind het gewoon heel leuk staan zo.

Je hebt nodig:

  • 1 pakje droogklei. Ik kocht het bij de Action. Je gebruikt ongeveer 3/4.
  • mesje
  • iets om gaatjes mee te maken. Denk aan een eetstokje, dikke breinaald, priem, enz.
  • bakpapier
  • droogbloemen. Ik heb ze online gekocht, maar ik zag ze laatst ook bij de AH, Dille&Kamille en Xenos.

De bloemen heb ik op een snijmat neergelegd, zodat ik kon zien hoe groot het blok moest worden. Ik ga uit van een blok van 20 cm. Waarbij iedere 2 cm een bloem komt, zodat ik uitkom op 9 bloemen. Dat werkt lekker, he, oneven.

De klei is van zichzelf een rechthoek. Ik heb de rechthoek eerst doormidden gesneden. En vervolgens een stuk eraan geplakt totdat ik tot 20 cm kwam.

Maak de 2 delen aan elkaar. De klei kun je goed vast krijgen en gladstrijken door met je vinger over de klei te wrijven.

Snij eventueel de randen en zijkanten een beetje bij. Helemaal kaarsrecht ga je hem niet krijgen.

Met een eetstokje heb ik iedere 2 cm een gaatje geprikt. Die gaatjes heb ik een beetje laten verspringen. Je kunt het stokje tot de bodem van het blok laten gaan, dat komt niet zo nauw.

Laat drogen op een stuk bakpapier. Het drogen duurt een dag of 3. Kijk iedere dag even of de gaatjes nog mooi rond zijn, je kunt ze eventueel opnieuw prikken als dat niet het geval is.

Fijne dag!

You Might Also Like

  • Ageeth Mooij 22 februari 2020 at 14:45

    Leuk, ik heb ook zo’n fijne bos!