DIY voor je huis DIY voor jezelf

DIY magnetische posterhanger met poster van wereldkaarten.nl (review)

20 februari 2019

*Ik was al eens hard gevallen voor een geometrische wereldkaart en zeefdrukte hem op een trui voor oudste zoon. Hij was er zo blij mee. Het allerleukste van wereldkaarten is natuurlijk dat je kunt aanwijzen waar je bent geweest, maar vooral waar je het nog het liefst naartoe wilt gaan. Reisvoorpret is misschien wel de leukste voorpret die ik ken. Die pret richt zich hier het meeste op Mexico, we willen daar heel heel graag met het gezin naartoe. En aan de hand van een wereldkaart ontstaan de leukste gesprekken en dromen en wensen.

Toen wereldkaarten.nl mij vroeg of ik een wereldkaart wilde reviewen, sprong ik een eindje omhoog. Want 1. wereldkaarten! en 2. jongste heeft nog niks aan de wand hangen en 3. je maakt mij blij met een diy-mogelijkheid. Deze keer in de vorm van een diy posterhanger. Waar je de wereldkaart (zonder te beschadigen!, want je gebruikt geen tape) in kunt hangen.

De kaarten van wereldkaarten.nl kunnen op verschillende materialen en in verschillende formaten worden afgedrukt. Het leuke daarvan is, dat je precies die look kunt kiezen die het beste bij je huis past. Je kunt bijvoorbeeld onder andere kiezen voor een foto op canvas, op hout, aluminium of glas. Ieder materiaal geeft een andere uitstraling. Voor de kamer van Rafe wilde ik een poster. Ik vind posters namelijk stoer en Rafe is een stoere, he?!

De kaarten op de website zijn er in verschillende prints. Geografisch met de namen van de landen erop (zodat je samen kunt bekijken hoe alle landen ‘heten’), abstract (zoals in waterverf patroon bijvoorbeeld) of degene die ik het leukste vond: een geometrische kaart.

Ik kreeg een hele grote poster: hij is 100 bij 150 cm. Giga dus. De poster was netjes verpakt en is van hele mooie kwaliteit. Superscherp gedrukt zeg maar. Het papier is dik, ik vind hem prachtig. Het enige nadeel is dat je er geen lijst bij kunt bestellen op de website. Maar iedere min heeft een plus, dus dan maak je er zelf gewoon eentje!

Bij zo’n grote poster hoort ook een grote posterhanger, maar je kunt deze hanger natuurlijk in ieder formaat maken.

Je hebt nodig:

  • 4 maal een latje van de breedte van de poster. Mijn poster was 150 cm breed, dus ik heb 4 latjes van 150 cm lang. Ze zijn 7 cm hoog bij 27 mm dikte. Je kunt de latjes op maat laten zagen bij de Praxis. De Gamma zaagt geen latjes (scheelt je weer een tochtje, ik stond er dus voor niks) Ik heb gekozen voor vuren hout. Maar je kunt verschillende soorten hout kiezen. Een platte lat kan, maar een ronde met een platte achterkant natuurlijk ook.
  • magneetband en metaalband van Screen Lite. Het is band voor een horraam. Ik vind het zonde om de poster aan de latjes vast te plakken met dubbelzijdig tape. Maar dat is zeker ook een optie. Ga je echter voor de variant met magneettape dan heb je van beide band 2 maal de lengte van 1 latje nodig. Dus in mijn geval 2 maal magneetband van 150 cm en 2 maal metaalband van 150 cm. In het pak zit van ieder band in totaal 5 meter. Ik kocht het bij Karwei.
  • stukje schuurpapier
  • 2 schroefhaken. Tip: gebruik niet te grote haakjes, want dan gaat je latje splijten. Ik gebruikte open haakjes van 20×3.0 mm. Ik had het liefst van die witte oogjes, maar die waren veel te dik. Dus nu zijn het zilver kleurige haakjes geworden.
  • koord/leren veter

Nadat de latjes op maat zijn gezaagd, haal je over de hoekjes zachtjes een schuurpapiertje.

Vervolgens plak je op 2 latjes een stuk magneettape. Op de andere latjes plak je het metaalband.

Schroef de 2 haakjes in 1 latje. Je kunt ervoor kiezen om de haakjes wat meer naar het midden toe te plaatsen, maar ik vond het mooier om de haakjes naar de zijkanten te plaatsen. Ik denk omdat de poster gigantisch is, hahaha. Rijg een koord door de haakjes.

Klem de poster tussen de latjes en hang op.

Close upje:

Ik ben fan! Toen de kaart eenmaal hing, gingen de jongens direct vragen waar Nederland ligt en hoe je dan naar Mexico vliegt en wat we dan allemaal moeten meenemen (zwembroek!). Het staat niet alleen heel mooi, het is ook nog eens een praatplaat.

Fijne dag!

*dit blogbericht kwam tot stand in samenwerking met wereldkaarten.nl.

You Might Also Like