DIY in de keuken DIY voor jezelf

DIY no bake pompoen cheesecake blokjes

31 oktober 2018

Deze no bake is niet helemaal no bake. Nouja, ligt er maar net aan of het je lukt om een blik pompoenpuree te vinden. Als je die in je tas hebt zitten, dan is het een classic no bake. En anders kook je even die blokjes pompoen. Heb je een bijna no bake, zelfde even lekker. Hij is in ieder geval heerlijk zoet en net even anders dan anders. En snel en makkelijk om te maken, dat vind ik altijd wel een fijne. Shinen maar dan met de minste voorbereiding. 

Je hebt nodig: 

  • 300 gram speculaasjes
  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram pompoenpuree (te koop bij de toko of een diepvriespak pompoenblokjes even koken of een halve flespompoen in blokjes snijden en die even koken, zie hieronder hoe)
  • 300 gram roomkaas naturel (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 125 g zure room
  • 200 ml slagroom
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 bij 20 cm. Kleiner kan ook, dan wordt je taart iets hoger. 
  • velletje bakpapier
  • keukenmachine

Gebruik je pompoenpuree uit blik? Giet de puree in een kommetje, roer er 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden door en zet in de koelkast.

Heb je geen kant en klare puree? Kook dan de pompoenblokjes met 1/2 theelepel koek- en speculaaskruiden 20 minuten met 1 kopje water in een pannetje. Houd het deksel schuin op de pan. Giet na het koken het overtollige water af en pureer de pompoen in een blender of keukenmachine totdat het mooi glad is. Giet de pompoen op een bord. Laat het 5-10 minuten afkoelen en zet dan het bord in de koelkast, zodat het echt goed af kan koelen.

Breek ondertussen de speculaasjes in stukjes en maal die fijn in een keukenmachine. Smelt 50 gram roomboter en giet die bij de gemalen koekjes. Laat de machine nog even draaien, totdat alles goed gemengd is.

Smeer een rechthoekige vorm in met een laagje boter en leg er een vel bakpapier op. Stort het koekmengsel op de bodem en strijk mooi glad met de bolle kant van een lepel. Druk de laag goed aan. Zet de vorm in de koelkast.

Mix de roomkaas, de zure room en suiker luchtig. Voeg de slagroom en de klopfix toe terwijl de machine draait. Mix net zo lang totdat het een luchtige massa is geworden. Het moet lijken op opgeklopte slagroom. Klop vooral niet te lang. Schep er heel voorzichtig en langzaam de pompoenpuree door. Je kunt gaan voor een egale look, of je gaat voor marmer door de puree er niet helemaal vlekkeloos doorheen te scheppen. De pompoen kleurt de taarvulling iets oranje, maar het blijft een subtiel kleurtje. Wil je hardcore pompoen? Doe er dan een druppel oranje voedingskleurstof door. 

Giet de vulling op de bodem en laat een nacht in de koelkast opstijven. Snijd daarna in blokjes. 

Fijne dag! 

 

 

You Might Also Like