DIY voor jezelf

waarom Creative Life 2019 op je verlanglijst moet

26 maart 2018

Net als vorig jaar ging ik naar Creative Life. Samen met een vriendin stonden we om 10 uur voor de deur in de startblokken te trappelen. Ik was zenuwachtig, want ik had er zoveeeel zin in.

Creative Life is een creatief event. Je vindt er 120 shops, grote creatievelingen, meer dan 50 fijne workshops en lekkere happen en dranken. Wat ik zo leuk vind aan Creative Life is de fantastische mix van alles wat creatief is: handlettering, needle punchen, keramieken, brood bakken, haken, illustreren, naaien en ga zo maar voorts. En iedere deelnemer heeft zo haar/zijn best gedaan aan de presentatie van de stands. 

Om je een indruk te geven van hoe het was volgen hier een paar foto’s. Er staan nog veel meer geweldige shops en mensen op het event, ik kon ze niet allemaal op de foto krijgen doordat ik te druk was met genieten. Klinkt keicorny, maar het is echt waar.

Oja, je zult zien dat bijna overal mooie kruinen op staan van andere mensen. Dat komt doordat ik heel kort ben en het event gezellig druk. Dan zie je gelijk mijn daily struggle met life.

Kunnen we het eerst even hebben over hoe cool de locatie is? In Utrecht staat de Werkspoorkathedraal. We gingen even googlen wat dit ooit is geweest: de fabriek vervaardigde ooit rollend materieel voor het spoor en bruggen. Maar man o man, wat een mooie locatie voor zo’n tof event. 

 

Dan de shops. De portretomat van Flavio Salsano is een hele fijne. Je gaat zitten en Flavio maakt een tekening van je. 

 

Hier een mooi voorbeeld van een keicoole presentatie. Bij Liefs Karlijn Illustraties kon je een aquarel workshop volgen. En kijk die roze cirkel dan! Die wilde ik natuurlijk het liefst inpakken en meenemen en in z’n geheel aan mijn eigen muur hangen. 

 

Ik kocht de Elle Aime tekentbox als cadeautje voor iemand die wél kan tekenen. De stand van Studio Elle Aime vonden we ook prachtig. De spullen zijn heerlijk kleurrijk en de achterwand was strak en simpel: het logo en verder een roze scallop rand. Kijk maar op haar instagram hoe gaaf dat er uit ziet.

 

En dan dit. Love it. Je kon je eigen portret maken met stempels bij soort van winkel en je kon er trouwens ook nog terecht voor fijne kaarten, interieur accessoires en mooie sieraden. 

 

Deze vind ik heel interessant, omdat mijn droomwens is om ooit een groot kleed te armbreien. Heel heel fijn dus dat ik dit tegenkwam van Handmade Heaven. Eentje om te onthouden, want ze geven ook workshops met dit materiaal. 

 

Voor mezelf kocht ik dit lieve kaartje van Mila Made. Zij verkocht ook hele leuke pins. 

 

Bij Print Art Read (PAR) stonden we met open mond te kijken. 

En vriendin ging los op de stationary van Hip Gemaakt

 

Kijk de kroontjes van Rozijntjes eens! Zo zo mooi.

 

Helemaal hip waren de plantjes van Werk aan de winkel. Je kon er een workshop brushletteren op porselein volgen. 

 

En tot slot gingen we nog gedag zeggen tegen Gerdy van De Makerswinkel. Zij heeft onwijs leuke themakoffers voor kleine en grote makers. Wij kochten er de sunprint kit. Je kunt door middel van zonlicht hele mooie afdrukken maken. Zoals je hierboven bij PAS kon zien, maar dan een DIY versie, voor kinderen. Hoe cool is dat! 

Creative Life wat was je fijn! Tot volgend jaar! Ga je dan ook? 

Fijne dag! 

You Might Also Like

  • Daphne | Haak & Maak 26 maart 2018 at 20:00

    Wat een fijne plaatjes, ik kan me voorstellen dat je er hebt genoten. Bij mij staat Knit & Knot op de kalender, wel wat minder divers, maar lekker dichtbij huis en ook leuk.

    • bijboefenmop 27 maart 2018 at 05:51

      Dat klinkt ook goed! Ga je erover bloggen? Ben benieuwd!