DIY voor jezelf

DIY brievenbuscadeau bloembommen en de Spring Instaswap 2019

15 mei 2019

Ik deed mee aan de Instaswap Spring editie. Bij de Instaswap maak je voor een ander een (brievenbus)pakket met leuke goodies erin. Waarbij je je baseert op de interesses, kleuren en vibe van de instagrampagina van die ander. Op jouw beurt maakt iemand anders weer een pakketje voor jou, die we allemaal op 13 mei op de bus deden. En op dinsdag 14 mei ontvangen alle deelnemers een pakketje van iemand anders, speciaal voor jou samengesteld en gemaakt en ge-diy-d. Naast het maken van een pakket voor een swapmaatje hangt er een goed doel aan de editie (een lief kaartje/goodie voor de vrijwilligers die in een hospice werken). Dit jaar kon ik wegens tijdgebrek niet meedoen aan het goede doel, maar aan de secret swap, waar deze week een oproepje voor kwam, doe ik wél mee (een kleinigheidje maken voor een gezin dat het op het moment moeilijk heeft. De organisatie verzamelt alle goodies en stuurt het in 1 pakket door). Wil je meedoen? Kijk dan eens op Instaswap Foundation.

Voor in het pakket van de Spring editie maakte ik een klein pakketje om zelf bloembommen (zaadbommen) te maken. Dit pakketje doet het ook goed als klein brievenbuscadeautje. Handig voor als er iemand jarig is en je nét iets meer wilt opsturen dan een kaart.

Je hebt nodig:

 • zakjes. Ik maakte ze zelf met papier uit de Flow. Maar je kunt ze ook zo kopen natuurlijk.
 • naaimachine, als je de zakjes zelf maakt
 • zaadjes. Ik vind wilde bloemen mooi, maar het kan elke soort zijn.
 • bentoniet. Dit kun je online kopen en sommige tuincentra hebben het. Het is een kleimineraal dat ervoor zorgt dat de zaadjes voeding hebben en je balletjes mooi in vorm blijven tijdens het drogen.

Vouw je blaadje dubbel. Ik gebruikte A5-blaadjes uit het Flow Paperboek.

Kies een mooie siersteek.

Mijn naaijuf Janny krijgt een rolberoerte als ze dit ziet. Maar ik naai dus alles met mijn machine, dus ook papier. Stik 3 zijdes en laat de bovenkant open.

Vul 1 zakje met zaadjes (zeg 2 eetlepels) en 1 zakje met bentoniet (8 eetlepels).

Print op een briefje hoe je de bloembollen maakt. En geef de bovenkant ook even een mooi randje. Hieronder vind je de link naar een pdf-document, kun je hem zelf printen. Op de foto hierboven staat nog een oudere versie van het recept, in de onderstaande versie met link staat er netjes bij dat je van het recept 10 bommen kunt maken.

https://bijboefenmop.nl/wp-content/uploads/2019/05/bloembommetjes.pdf

Ik plakte de zakjes dicht met stickers uit het Flow Paperbook. En ik deed er een labeltje aan, waarop stond dat je er 10 bloembommen van kunt maken, want in de vorige versie van het pdf-je stond niet dat het voor 10 bommen was. Dat labeltje vond ik trouwens terug toen de doos al helemaal ingepakt was, dus mijn swapmaatje heeft geen idéé hoeveel bommen je ervan kunt maken. Als je meeleest swapmaatje: 10 bommen! 🙂

Wat er verder nog in de doos kwam: wasbare wattenschijfjes. Een tutorial daarvoor vind je hier. Een slinger in haar favoriete print (bloemen/ natuur) en kleur (mint). En ingrediënten voor het maken van een chocolate bark met rozenblaadjes. De rozenknopjes kwamen uit haar favoriete winkel: Dille&Kamille. Een tutorial voor het maken van deze chocolate bark vind je hier.

Lintje van t-shirtgaren (tutorial vind je hier) en labels waarop staat wat het is.

Ingepakt met cadeaupapier van de Hema.

Ik beplakte de achterkant met inpakpapier. En ik strooide er nog wat kleine plantenstickers bij, gekocht via Ali Epxress. Zoek op ‘mini stickers’.

En op 14 mei ontving ik onderstaand pakket:

Zo leuk! Met chocola (heerlijke smaak trouwens want hij is al op) en ze dacht ook nog aan mijn jongens: een heel leuk memoryspel! Echt superleuk allemaal.

Deed je ook mee? Of schuif je volgend jaar aan?

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Liza 22 mei 2019 at 08:16

  Wat leuk weer!

  • bijboefenmop 22 mei 2019 at 18:20

   🙂