DIY in de keuken DIY voor jezelf

DIY roze Paaseieren

10 april 2019

Laatst deelde een nieuwssite het creatieve werk van een blogster die ik volg. Het was een post over het opleuken van de inhoud van de broodtrommel van je kind(eren). En onder die post gingen 400+ vrouwen tekeer. Dat het belachelijk was wat die blogster aan het doen was en ik quote er eentje: “serieus wat is dit voor blije, biologische, met te veel tijd moeder. Zo lijkt de rest wel een slechte moeder (…). Serieus stop hiermee!!! Dit zou het nieuwe roken moeten worden. Doe effe normaal!!” Het ging hier om een item over het opleuken van de broodtrommel van je kind, he?! Ik snap de reacties niet. Doe gewoon aardig.

Ik ben zelf moeder en deel hier iedere week een diy, omdat ik zo van diy-en houd. Ik maak die diy’s omdat het iets toevoegt aan mijn leven, omdat ik er blij van word en er daarom tijd en ruimte voor wil reserveren. Ik geniet er bijvoorbeeld behoorlijk van om deze eieren in een pot bietjes te duwen. En dat ik straks roze eieren kan presenteren aan mijn jongens: tadaaaaah. En dat zij roze eieren zitten te eten en dat roze ook nog eens de lievelingskleur van jongste is. Dat ik laat zien dat wij (ik, zij als kinderen, jij als bloglezer) in staat zijn om dingen te maken, te experimenteren en te ontwerpen. Maar vooral: ik maak herinneringen voor mijn kinderen door te diy-en.

Zo. Okee. Dat was het. Klaar. 😉

Nodig:

 • 3 eieren
 • optie 1: een fles bietensap
 • optie 2: een grote pot bietjes
 • optie 3: een grote pot bietjes, rode wijnazijn en suiker

Doen:

Optie 1: Kook 3 eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Om ze te kleuren is optie 1 het meest simpel: doe bietensap in een bak of pot en leg daar de afgekoelde eieren bij. Laat minimaal 12 uur in de koelkast staan. Spoel ze even af en dep ze droog.

Optie 2: kook 3 eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Doe de bietjes samen met het vocht uit de pot in een blender of maak ze fijn met een staafmixer. Doe de afgekoelde eieren in het bietenspul in een bak of pot. Zet minimaal 12 uur in de koelkast. Spoel ze even af en dep ze droog.

En de laatste, optie 3 is: kook 3 eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Doe de bietjes samen met het vocht uit de pot in een blender of maak fijn met een staafmixer. Doe er 2 eetlepels rode wijnazijn en 2 eetlepels suiker bij. Roer goed en leg er dan de afgekoelde eieren in. Bewaar in een bak of pot minimaal 12 uur in de koelkast. Spoel ze even af en dep ze droog.

Klaar:

De pot met bietjes kun je mooi door een lekker soepje roeren. Google maar eens op recept bietensoep, echt heel lekker!

Fijne dag!

You Might Also Like

 • petra 20 april 2019 at 11:22

  lieve babbe
  Machtig mooi deze eieren
  Liefs je moeder