DIY voor jezelf

chocoladepepernoten cake

3 december 2014
Waar zouden we zijn zonder het Wannée Kookboek?
Je maakt een gewone cake 
en dan roer je er pepernoten doorheen. 
Makkelijk.
Je hebt nodig: 
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • mespunt zout
  • het merg van 1 vanillestokje of geraspte schil van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem of cakemeel, gezeefd 
  • 200 gram witte chocola
  • 200 gram chocolade pepernoten + 10 pepernoten voor garnering (een klein zakje is meestal 300 gram, dat komt mooi uit in verband met ‘voorproeven’)
  • cakevorm van 27 cm
Hoe te bakken:

Voordat je het beslag in de cakevorm schept, 
roer je 200 gram chocolade pepernoten door je beslag. 
Pruil je mond voor de concentratie.
Stort je beslag in de vorm en bak af. 
Als de cake helemaal is afgekoeld, smelt je de witte chocola au bain marie. 
En schenk je dat over de cake. 
Dan wat pepernoten erboven op. 
Mijn cake was wat laag en compact, een soort van klomp lekkers. 
Het Wannée geeft ook tips bij mislukkingen: 

Erh. 
Geen idee waar het mis ging. 
Maar suiker + boter + chocola = een goede zaak! 

You Might Also Like

  • petra 4 december 2014 at 05:47

    De smaak van de cake was heerlijk en natuurlijk doen chocolade pepernoten het altijd goed.
    Leuke foto,s
    Liefs je moeder.