DIY met/voor kids

DIY aftelkalender pepernotenpuzzel (met printable!)

13 november 2019

Soms moet ik er hard aan trekken om de wekelijkse tutorial op woensdagen te vullen en soms gaat het keisnel en makkelijk. Zoals deze week: het idee was er ineens en voordat ik het wist had ik een aftelkalender in handen. Ik fotografeerde een pepernoot, plakte die hophop in een pdf en printte de boel uit. Knipjes erin en klaar. Mocht je deze pepernoten puzzel ook gaan maken, dan zijn er vele extra’s mogelijk: cijfers erop, aan beide kanten de afbeelding van de pepernoot plakken, extra veel printen zodat de toren lekker hoog wordt en er dan 2 per dag afhalen. Of voor elk gezinslid een pepernoot per dag. Ligt een beetje aan de leeftijd van je kind(eren) en het geduld enzo. Wil je deze aftelkalender ook thuis hebben? Nou, ik heb een printable gemaakt waar de pepernoot 12 keer opstaat. Hoezee.

Je hebt nodig:

 • schaar
 • dik papier. Minimaal 200 grams. Ik heb 200 grams gebruikt en daarbij op 1 vel de pepernoten geprint en daar dan een ander vel achter geplakt voor de stevigheid.

Print de pdf uit op papier. Ik ben geen grafisch wonder, dus laat het gerust weten mochten bijvoorbeeld de kleuren gek doen. Plak op de achterkant nog een vel papier en laat drogen. Knip de pepernoten uit. Ik vond het mooi om er ruim omheen te knippen, zodat je nog een randje wit hebt.

Knip vanaf de rand een centimeter of 2 in. En knip er naast nog een keer in, zodat je een heel flauwe driehoek krijgt. Draai het rondje en knip nu precies aan de overkant nog een keer in. Doe hetzelfde voor de zijkanten.

En dan bouwen.

Fijne dag, fijne Sint!

You Might Also Like

 • Petra 13 november 2019 at 13:22

  Lieve Babbe
  Jouw goede uitleg heeft mij tot het maken gezet van de pepernoten printable
  En natuurlijk de prachtige foto’s
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop 14 november 2019 at 08:22

   wat leuk! Ik ben benieuwd!