DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY gesmolten sneeuwpop traktatie

6 maart 2020

De oudste was jarig en er moest op school worden getrakteerd. Ik dacht eerst: ik koop een cake, gewoon makkelijk een cake. Maar zelf iets maken vind ik uiteindelijk echt veel leuker. En samen maken met oudste was al helemaal leuk. Daar gingen we op Pinterest. Even zoeken en toen zagen we al snel de gesmolten sneeuwpoppen, hoe leuk zijn die! De meeste diy-ers werken met candy melts, omdat die heel erg wit zijn. Candy melts zijn hier in NL niet zo goed te krijgen en ik vind ze duuuur. Dus ging ik voor witte chocolade en Boaz vond dat prima.

Je hebt nodig:

 • 100 gram witte chocolade = 10-12 sneeuwpoppen
 • eetbare oogjes. Die koop ik altijd bij de Wibra
 • Rolo als hoedje. Je snijdt ze doormidden, dus je hebt de helft aan aantallen nodig.
 • zoute stokjes/sticks (Pepsels) als armen
 • smarties als knopen

Snijd de chocolade in kleine stukjes. Doe die in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie smelten). De kom mag het water niet raken. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de chocolade onder continu roeren goed smelten.

Druppel met een eetlepel hoopjes chocola op een vel bakpapier.

Leg je eetlepel in een hoopje en druk een beetje plat. Je kunt er nu nog gemakkelijk een rondje van maken. Hij hoeft niet perfect rond, want het is tenslotte een gesmolten sneeuwpop.

Versier de chocoladerondjes nu met een hoedje, oogjes, knopen en armen. Laat een paar uur drogen of leg ze even in de koelkast.

Eenmaal hard plakken ze niet aan elkaar. Voor de zekerheid kun je een laagje sneeuwpoppen op de presenteerschaal/ het dienblad leggen en daarbovenop een velletje bakpapier. En dan weer een laagje sneeuwpoppen.

Fijne dag!

You Might Also Like

 • petra 6 maart 2020 at 16:44

  Lieve Babbe
  Ik heb weer genoten van de leuke traktatie
  Heel leuk en zoals vanouds een prima uitleg
  Je moeder

  • bijboefenmop 7 maart 2020 at 09:18

   Dank je wel, mam! (Je bent terug van weggeweest 🙂 )