foto en recept/tutorial van De Kinder Kook Shop
Ik stond tot een paar jaar geleden aan de andere kant: ik zag als juf ouders schalen met eten binnendragen voor het kerstdiner op school. En ik zag kinderen opveren bij alle gerechten die of heel vet of heel suikerig waren. En liefst een combinatie, hè!. Eigenlijk zoals ik het ook het liefste heb. Maar deze kinderen aten alles door elkaar en véél tegelijk. Ik vroeg me altijd af hoe ze er thuis aan toe waren na het kerstdiner (“met een emmer”, zei mijn zusje over mijn nichtje van toen 6 jaar). En dit jaar ben ik voor het eerst zo’n ouder die gebogen over een inschrijflijst zit te twijfelen en zweten. De lijsten van alle onderbouwklassen hangen netjes naast elkaar, dus ik kan nog even spieken. Maar het helpt niks, want wat moet ik in holy moly’s naam meenemen? Ik ga voor het goede voorbeeld: groentespiesjes met een stukje kaas. Kan ik mooi zo’n sterretje van kaas erop zetten. En ik ben trots op mezelf. Ik verzon iets en ik verzon iets gezonds.
Eenmaal thuis zei ik tegen lief: holy moly, ik schreef groentespiesjes, maar het is een kerstontbijt.
ONTBIJT!
Van de schrik bekomen, blijf ik standvastig en het worden dan ook de kerstbomen van de foto hierboven.
🙂
Voor nog meer hapjesideeën kijk eens bij SRSCK of Lady Lemonade.
Haha ja lastig he altijd. Ik vind die kerstbomen met komkommer wel heel mooi! Vroeger deed ik altijd erg mijn best om feestelijke gezonde happen te toveren, 3 keer want 3 kinderen en elke keer bleven mijn gezonde hapjes over en waren de soesjes met chocoladesaus en poffertjes en dat soort zoete dingen wel op. Dus uiteindelijk heb ik het moet ik eerlijk bekennen een beetje opgegeven en ben ik tegenwoordig 1 van die moeders die de servetjes meebrengt of de cherrytomaatjes.