DIY in de keuken DIY met/voor kids

DIY Kerst marshmallow sneeuwvlok

17 december 2022

Toen ik net begon met bloggen en mijn inspiratie voornamelijk haalde via Pinterest, probeerde ik iedere keer de originele bedenker te achterhalen. Ik was daar uren zoet mee. Want ik vond het netjes en eerlijk om de juiste maker de juiste credits te geven. Alleen, het lukte vaak niet. Omdat goede ideeën heel veel nagedaan worden, logisch ook. Dit idee heb ik ook een keer op Pinterest gezien en maak ik nu dus na. En ook hier geldt: wie was er het eerst? Ik weet het niet.

Het overkwam mij zelf ook een keer, dat iemand iets namaakte wat ik had verzonnen. Een taarttopper met plakletters van de Hema. Degene plaatste een foto op instagram, tagde de Hema en de Hema postte toen haar foto op hun instagramfeed. Dan baal je even, ben ik eerlijk in. Maar dat duurt maar even, want dit blog ben ik vooral begonnen om anderen te laten zien hoe makkelijk zelfmaken kan zijn en hoe heerlijk het is. Dus doe mij vooral na, vind ik meestal alleen maar leuk 🙂

Je hebt nodig:

  • marshmallows (grote en kleine). De Søstrene Grene hebben deze zakjes. Maar je kunt ook grote in kleine stukjes knippen, zodat je 2 maten marshmallows krijgt.
  • kleine prikkers

Steek 8 prikkers in een grote marshmallow en prik op elke prikker 2 kleintjes. Knip met een schone schaar een driehoekje uit de grote marshmallow, zodat deze wat beter balanceert op de rand van een beker.

Mijn oudste vond dit heerlijk om te doen en heel waarschijnlijk maken we er een paar voor het kerstdiner op school. Als een soort van toetje op de chocomelk.

Fijne dag!

You Might Also Like