DIY met/voor kids

DIY lego puzzel voor onderweg

4 juli 2018

Ik kreeg van moeders en vriend zakken vol op kleur gesorteerde lego. Handig van die pensionada’s in je buurt. Mijn moeder vroeg: ja, maar wat moet je ermee? De jongens kunnen er niks van bouwen, want er zit niet zo’n boekje bij.

Nou! Kijk! Wel dus! Een handig tijdverdrijfje voor onderweg maken we ermee.

Je hebt nodig:

 • lego (dikke stukken en van die dunne stukken)
 • correspondentiekaartjes
 • zwarte stift
 • kleurpotloden

Maak een puzzel van de dikke stukken en zet ze vast door er aan de onderkant een dun stukje lego aan te klikken. Ik zorgde ervoor dat de onderkant steeds dezelfde kleur kreeg en de bovenkant uit 2 kleuren bestond. Zo houd ik het overzichtelijk voor de jongens, kunnen ze beter overzien wat bij elkaar hoort. Aangezien er meerdere puzzels in 1 zakje mee gaan op de lange autorit naar vakantie. 

Maak de puzzel en leg hem op een wit kaartje. Maak een omtrek met de zwarte stift. Het hoeft niet perfecto, het gaat erom dat duidelijk wordt hoe groot en in welke vorm de puzzel moet worden.

Deze puzzels gaan mee in een zakje, in een multomapje, in de auto. Boaz kon er met grootse inspanning maar nèt afblijven toen ze klaar waren. Dus dat belooft goeds voor de autorit naar het vakantieaderes, in augustus. Wel lang wachten voor het kind, he? Awwww zielig. 😉

Fijne dag! 

 

You Might Also Like

 • Petra 4 juli 2018 at 17:19

  Lieve Babbe
  Goed bezig
  Leuk idee en de kids vermaken zich zeker met deze krea moeder
  Je moeder

  • bijboefenmop 5 juli 2018 at 06:43

   Ik hoop het van harte, mam 😉