DIY met/voor kids

DIY waterbeads stressbal

12 juni 2019

Ken je de waterbeads al? Ik vind ze fantastisch. Het zijn biologisch afbreekbare balletjes, die normaal gebruikt worden als decoratie bij bloemen (ze stoppen ze in een vaas in plaats van water). En ik gebruik ze als speelmateriaal. Ik schreef al eens een blog over hoe je ze moet maken en bewaren en hoe je er een sorteerstation bij maakt.

Maar vandaag dus ballen in een ballon. Het leuke hieraan is dat je het samen met je kind kunt maken. En dat de balletjes zo heerlijk aanvoelen in de ballon. Ideaal voor zomaar. Maar ook fijn voor na een drukke schooldag. En natuurlijk stiekem voor jezelf, als ’s avonds de boel op bed ligt.

Je hebt nodig:

  • waterbeads. Ik koop ze via Ali express. Wil je weten bij welke shop? Stuur me een berichtje. Wil je ze liever in Nederland kopen? Google eens op waterbeads, waterballetjes, gelparels of gelballetjes.
  • leeg waterflesje
  • doorzichtige ballon. Ik had nog confettiballonen van de Hema liggen en haalde daar de confetti uit. Hergebruik je de confetti weer bij een ander project. Hatsa. Er zijn ook wel andere doorzichtige ballonnen te koop, als je googelt vind je ze vast.

Maak de balletjes klaar. De verhouding is 1 eetlepel balletjes op 1 liter water. Je krijgt dan een grote bak vol balletjes, dus dat is te veel voor in een ballon. Ik gebruikte een klein deel voor de ballonen en maakte met de rest een voelbak. Je doet 1 eetlepel balletjes in een grote kom en giet er 1 liter water bij. Na 12 uur heb je mooie waterbeads.

Vul een flesje voor iets meer dan de helft met waterbeads. Ik kan niet goed helften gokken, want volgens mij is dit echt niet de helft van het flesje. De keer daarna deed ik er wat meer ballen in en dat werkte beter. Dus. Iets meer ballen dan hieronder op de foto.

Doe het tuutje van de ballon om de hals van het flesje en knijp in het flesje. De balletjes glijden zo de ballon in. Knijp het tuutje dicht, haal het flesje eraf en leg een knoopje in de ballon.

Ik heb geen idee hoe lang dit goed blijft, daar ga ik nog over updaten.

Fijne dag!

You Might Also Like