DIY met/voor kids

DIY Paas play dough kuikens

8 april 2020

Wij vieren Pasen altijd samen met mijn familie. Dat alles anders gaat dan anders, weten we inmiddels wel. Het is soms wat passen en meten en ik heb nu nog geen idee hoe we Pasen in gaan vullen. Want één van mijn zusjes werkt in het ziekenhuis (back office) en zij werkt nu 12/7. Zoveel respect voor. Het wordt paasvideobellen vermoed ik. Om thuis alvast het paasgevoel erin te krijgen maakte ik gele klei en zocht al het Paasigs dat ik kon vinden. Rafe ging aan de slag. Maakte eerst hysterische kuikens en vervolgens een soort van bloementafereel. En daarna een versierde sliert. Het laat maar weer eens zien hoe veelzijdig en fantasierijk deze speelklei kan zijn.

Je hebt nodig:

  • 1 cup patentbloem
  • 1 cup water (gemengd met een paar druppels voedingskleurstof. Heb je die niet? Kurkurma kan ook. Of wat kinderverf. Kerrie zou ook kunnen, maar dat riekt wel heel sterk).
  • 1/4 cup zout
  • 1 eetlepel zonnebloemolie (of een andere plantaardige olie)
  • 1 eetlepel cream of tartar (wijsteenzuurpoeder. Het je dit niet in huis? Azijn of citroensap kan ook. Dan blijft de klei alleen minder lang goed = ongeveer 2 weken in plaats van 1 jaar).

Doe alle ingrediënten in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Roer continu tot er een dikke bal ontstaat. Haal de pan van het vuur en laat de bal afkoelen. Kneed daarna een paar minuten door en klaar is de klei. Luchtdicht bewaren. Met cream of tartar erin is het 1 jaar houdbaar.

Hopelijk heb je een fijne Pasen, een digitale en/of samen met je eigen gezin. Fijne dag!

You Might Also Like