DIY met/voor kids

DIY plastic dieren in een ei van ijs

24 april 2019

Ik had deze ijsballen weleens gezien met dino’s erin. Die zijn heel leuk binnen een thema dino’s, bijvoorbeeld tijdens een kinderfeestje. Maar je kunt in deze ijsballen vanalles stoppen, niet alleen dino’s, dus dat deden we dan ook. We vonden wat kleine plastic dieren en een plastic poppetje. Het maken van de ballen is heel eenvoudig en het voelt als toveren. Er komen zulke gave ballen uit die vriezer tevoorschijn. 😉

Je hebt nodig:

  • plastic dieren (of poppetjes, bloemen, pompoms, zo lang het iets is dat niet kan bederven en tegen water kan)
  • ballonnen
  • water

Kies je plastic dieren uit. Het maakt niet uit welke vorm ze hebben, met een beetje precisie krijg je ze wel in een ballon.

Stop een dier in een ballon. Dit doe je door de hals van de ballon goed uit te rekken. Heb geduld, het lukt echt.

Vouw het tuutje van de ballon om de kraan en vul de ballon.

Leg een knoopje in het tuutje. Leg de ballon een nacht in de vriezer. Het figuurtje in de ballon zal naar de bodem zakken, is niet erg. En er komt een deuk in de bal, doordat hij plat in de vriezer ligt. Is ook niet erg. Vind je dit tóch irritant, draai de ballonnen dan de eerste uren steeds om.

Knip de volgende dag het tuutje eraf en pel de ballon van de ijsbal.

Ik legde ze in een bak van de Ikea, met wat van die sierdruppels van de Action. Ik gaf er een pipetje bij en wat kleine bakjes met water. Je hebt dan in een mum van tijd een leuke, zomerse sensory bin (voelbak). Waarmee kinderen aan de slag kunnen met het overgieten van het water, het proberen te breken van het ijs, het laten smelten van het ijs enz. Iedere keer als er wat water over de bal wordt gegoten, smelt de bal iets. Wil je dat het smelten sneller gaat? Los dan samen wat zout op in het water, dan smelt de bal net wat sneller.

Fijne dag!

You Might Also Like