DIY met/voor kids DIY voor jezelf

DIY Sinterklaas borrelplank met krijtbordverf

9 november 2020

Vanavond was de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal, dus Sinthapjes is AAN jongens! En soms zijn diy’s zo simpel, maar hebben ze zo’n groot effect. Zoals deze hapjesborrelplank. Ik kocht de plank bij de Action en zag daar ook een potje krijtbordverf staan. Gelijk meegenomen, thuis een stukje schilderstape op de plank geplakt en 2 laagjes verf erop gekwast. Hatsa, een heel gezellig plankje voor in het Sintthema.

Schuur de plank licht op. Maak de plank stof- en vetvrij met wat ammonia. Heb je dit niet? Gebruik dan een beetje afwasmiddel en maak daarna schoon met water. Laat goed drogen.

Plak schilderstape op de plank.

Smeer eerst verf op de plank met een kwast en rol daarna met een verfrolletje na. Hierdoor krijg je het meest gladde oppervlak en dat is handig als je er later op wilt gaan schrijven.

Enkele tips:

 • Verf liever meerdere dunne lagen dan 1 dikke. Ook dit zorgt voor een gladder oppervlak. Schuur heel licht op tussen de verschillende lagen verf.
 • Bewaar je rolletje na gebruik in het verfblik. Je hoeft dan niet steeds het rolletje helemaal uit te spoelen. Stop je rolletje in het blik, duw de deksel goed aan en houd je verfpot op z’n kop. Hierdoor is het rolletje overal bedekt met verf en droogt het niet uit. Voordeel van op z’n kop houden, is dat het er bij niet-watergedragen verf voor zorgt dat je geen vel bovenop krijgt. Het zit sinds jaren in mijn verfroutine, you never know.
 • Ik gebruik het liefst krijtstiften van Uni (Uni Chalk Marker), die worden ook voor raamtekeningen gebruikt en trekken de mooiste lijnen.

Fijne avond!

You Might Also Like

 • Petra 10 november 2020 at 12:32

  Lieve Babbe
  Wat een geweldig idee
  Het ziet er leuk uit en een goede uitleg
  En nu lekker smullen maar
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop 11 november 2020 at 09:09

   Wat ben je toch een trouwe fan 🙂