DIY met/voor kids DIY voor je huis

DIY schoottafel voor onderweg (no sew)

13 juni 2018

Soms zijn de titels nog het allerlastigste aan het diy-en. Ik ben blijven hangen bij ‘schoottafel’, maar hoe of wat heet zo’n ding? Speelblad, schoottray, bovenbenenwerkblad. Anywho, hoe je hem ook went of keert, het is een ideale oplossing voor die lange autoreis. De jongens hebben hem op schoot en kunnen daardoor tekenen, bouwen, dingen heen en weer schuiven en auto’s op en neer rijden. 

Of je gaat voor de buitenmuur zitten op een stoeltje en dan moet je lievelingsskateboard ook op de foto komen. Ik keur hem goed. Een foto maken in de auto is namelijk meestal niet zo fris en fruitig, dus deze is het geworden. 

Ik had een keer een kussentje genaaid voor onder een dienblad, toen dat een fail bleek. Ik wilde hem niet opvullen met rijst of bonen, want dan zit het er dik in dat er dingen in gaan groeien. Dus vulde ik hem met kussenvulling/speelgoedvulling. Daardoor zakte het kussen alleen niet ver genoeg op de benen. En toen dacht ik ineens aan die reiskussens die zo lekker indeuken en dat bleek een hele juiste oplossing. 

Je hebt nodig:

  • dienblad
  • reiskussen (te koop bij het Kruidvat of de Action. Zo’n u-vorm in plaats van een worstvorm kan er ook onder geplakt worden)
  • klittenband
  • goede lijm (ik gebruikte secondelijm van Tesa. Ik kocht het bij de Action. Let wel op je vingers….)

Plak 2 stroken klittenband (de ruwe kant van het band) naast elkaar op het kussen. De lengte is afhankelijk van de grootte van je kussen, maar hoe langer hoe beter. Je kiest hier voor de ruwere kant, zodat je de zachtere kant straks onder het dienblad hebt zitten. Daardoor is het dienblad ook zonder kussen goed te gebruiken. Laat goed drogen. 

 

Druk het andere deel (de zachtere kant van het band) op het klittenband en smeer lijm op de achterkant (de kant die tegen het dienblad komt). Draai je kussen om, mik hem in het midden van het dienblad en lijm vast. Laat heel goed drogen. Gewoon nog even afblijven voordat je hem test, he. 

Fijne dag! 

You Might Also Like