DIY met/voor kids

DIY snacktray van een ijsklontjesvorm voor onderweg

26 juni 2019

Deze is eigenlijk te simpel om het een echte DIY te noemen, maar ik MOET deze delen. Want vorig jaar was dit dé life saver tijdens onze lange reis naar de vakantie. Men neme een ijsblokjesvorm met deksel en vult die met snacks voor onderweg. Eventueel maak je nog wat afspraken over de hoeveelheid vakjes per uur. Bijvoorbeeld. Maar je kunt ze ook helemaal los laten natuurlijk. En het aller aller leukste was nog wel het vullen van de snacktray op de plaats van bestemming. Maar daarover later meer.

Je hebt nodig:

 • ijsklontjesvorm met deksel. Ik kocht ze vorig jaar bij de Zeeman. Maar je kunt ze ook vinden bij Bol. Ik zou voor een iets duurdere variant gaan, want uiteindelijk blijven de deksels dan veel beter klemmen dan bij de goedkopere van de Zeeman of Action en dergelijke.
 • snacks. Het is hier altijd een uitdaging om gezonde dingen naar binnen te krijgen, dus dat bleek hierbij ook geen gemakkelijk ding. Maar het scheelt wel dat de presentatie zo tof is, ze hebben in ieder geval alles zitten te proeven. ;). Bij de Action kun je gevriesdroogd fruit krijgen, bij de Turkse groentenwinkel vaak ook een grote variatie aan gedroogd fruit. En snoep vond ik ook wel okee, maar niet teveel. Spugers in de auto is de hel.

Op vakantie pakten ze zelf de vormen en bedachten ze dat ze het als tool konden gebruiken om te schattenjagen. Ze gingen op zoek naar mooie schelpen en sorteerden die in de vakjes. Deksel erop en ze hadden een bewaardoos gecreëerd.

Voor de terugweg gingen we op avontuur in de plaatselijke supermarkt. Wat is lekker? En wat past erin? Het leuke is, dat je in buitenlandse supermarkten zoveel andere dingen kunt vinden die je in Nederland niet hebt. Er zoveel meer te ontdekken voor ze.

En als je dan iets hebt gevonden wat je aanstaat, moet je wel even checken of het past.

Ik vond dit toch wel één van de succesvolste diy’s die ik ooit maakte. Nou ja, maakte….uitvoerde?

Fijne dag!

You Might Also Like

 • Ageeth Mooij 27 juni 2019 at 07:27

  Ge-wel-dig!

  • bijboefenmop 27 juni 2019 at 10:14

   DANK! 🙂

 • Ilse (by-ik.blogspot.nl) 28 juni 2019 at 21:12

  Heel leuk (en lekker) idee!

  • bijboefenmop 30 juni 2019 at 19:24

   Ja he? Ook lekker voor grote mensen 😉