DIY met/voor kids

DIY stop motion verjaardagsuitnodiging

24 januari 2018


Bloglezers kan het niet ontgaan zijn: oudste is bijna jarig. Ik vroeg aan hem wat voor een kinderfeestje of dat hij wou. Ik vroeg: weer dino’s? Iets met superhelden? De Minions? En toen riep hij uit volle borst: OLIFANTEN.

Erh.

Komt vast goed.

Here we go.

De uitnodiging was een stop motion filmpje en dat was zo onwijs gezellig om samen te maken. En makkelijk! Je maakt het filmpje met een app op je telefoon of tablet. Ik heb de app Stop Motion Studio (gratis), maar er zijn er meer te vinden.

Voordat je begint bedenk je een klein verhaaltje. Ga je poppetjes verplaatsen? Woorden schrijven? Met lego bouwen? Enz. Boaz wilde graag iets met olifanten en toen stelde ik voor om ze een taart te laten maken. Boaz verschoof de props en dook dan weg, zodat hij niet op de foto kwam. Als je heel goed kijkt, zie je dat dat gelukkig niet helemaal gelukt is. Maakt het nog wat charmanter, toch? 

Fixeer je telefoon of tablet. Ik dacht dat ik het heel slim had aangepakt door de telefoon te laten rusten tegen een driepoot. Maar toen de suikerpot viel tijdens het olifantenschuiven, verschoof mijn telefoon toch iets. Bouw daarom een constructie met blokken, duplo of tape je telefoon ergens aan vast.

Maak veel foto’s. Echt veel. Want hoe meer hoe beter. Ik heb in dit filmpje uiteindelijk zo’n 149 foto’s gebruikt en zo hier en daar had er best nog eentje tussen gekund.

Zorg voor een rustige achtergrond.

Zorg voor voldoende, constant licht. Het liefst van boven. In ieder geval niet van achter de telefoon of tablet vandaan, want dan krijg je rare schaduwen van jezelf op de foto’s.

Je kunt in deze app kiezen hoe snel de foto’s elkaar moeten opvolgen. En je kunt ook nog andere dingen tweaken, zoals foto’s verwijderen of extra toevoegen. Het filmpje heb ik tot slot naar Imovie geüpload en daar de uitnodigingstekst erin gezet voor zijn verjaardagsfeest.

Dat het maar een mooi feest mag worden. 

Fijne dag! 

You Might Also Like

 • Petra 24 januari 2018 at 12:47

  Heel leuk filmpje
  Prima uitleg
  Je moeder

  • bijboefenmop 25 januari 2018 at 09:02

   Dank je wel lieve mam. X

 • Liza 25 januari 2018 at 12:02

  Zo leuk gemaakt en heel erg bedankt voor de tip!
  Fijne voorbereidingen en verjaardag! X

  • bijboefenmop 26 januari 2018 at 08:03

   Wat lief, dank! X

 • Saskia 31 januari 2018 at 09:02

  Wat heb je dat weer super leuk gedaan!! Weer één om te onthouden!
  Groetjes,
  Saskia

  • bijboefenmop 31 januari 2018 at 09:46

   Dank je wellll!!!