DIY met/voor kids

DIY puzzelstenen voor onderweg

23 mei 2018

Zo langzamerhand beginnen wij ons te verheugen op de grote vakantie. We gaan weer een lange autorit maken, heen en terug. Dus ben ik me alvast aan het voorbereiden voor die rit. Want ja, een hele dappere dodo ben ik niet. Voorgaande jaren deelde ik ook al een aantal handige tips en truuks voor het reizen met kleine kinderen. Maar dat deed ik na de vakantie of er vlak voor. Niet superhandig voor als je iets wilt diy-en zelf. Voor als je dacht: keihandig! Maar hallo, geen tijd meer! Dan nu – ver van tevoren – een serie diy’s voor onderweg. We beginnen met een diy met stenen die wij vorig jaar meenamen van de Franse kust. Ze gaan dit jaar mee terug eigenlijk, want de stenen gaan in een zakje en worden als het goed is flink gebruikt op de achterbank. 

Ik zag deze stenen bij You Clever Monkey, waar zij ze inzet voor handschriftontwikkeling. Superleuk om daarvoor de stenen te gebruiken, spelenderwijs leren kinderen zoveel meer dan je denkt. Maar gericht werken aan de handschriftontwikkeling hoeft natuurlijk niet, gewoon losjes spelen met deze stenen kan ook. Of je meer sturend te werk gaat of de boel op z’n beloop laat, het ontwikkelen gaat gewoon ook een beetje vanzelf wanneer kinderen hiermee spelen. Je kunt er namelijk een puzzel van leggen, je kunt vormen maken, sorteren en de lijnen volgen met je lekkere dikke kindervinger. Zoveel vliegen in 1 klap. 

Je hebt nodig: 

 • platte stenen (neem ze mee van je vakantie of koop ze bij de bouwmarkt of het tuincentrum)
 • witte krijtstift (ik gebruik graag de Uni Chalk Marker)

Maak de stenen schoon en laat ze goed drogen. Teken verschillende lijnen. Zorg voor kronkellijnen, rechte lijnen en hoeken. Hierdoor kunnen kinderen naast een ‘weg’ ook geometrische vormen leggen. Geef er een stuk van een wegenkaart bij en laat ze een route naar het vakantieadres uitstippelen. Voorpret has begun! 

Dit zijn de diy’s die ik eerder maakte voor een lange autorit en waar ik heel tevreden over ben na gebruik. 🙂

Opbergzak:

Ik zie ik zie flesje:

autogordelkussen: 

autogordelkussen:

magisch flesje:

doolhof:

En hier vind je tips voor het reizen met kleine kinderen. 

Fijne dag! 

You Might Also Like

 • Petra 23 mei 2018 at 17:07

  Heel goed idee
  Fijn dat Boaz en Rafe deze mama hebben met zoveel creatieve inzet
  Je moeder

  • bijboefenmop 24 mei 2018 at 08:55

   awww wat lief mam! Xxx