DIY met/voor kids

DIY stoepkrijtverf

19 juni 2019

Dit is toch wel een heel geinige. Sta je dan in je keuken stoepkrijt te raspen. Dat had ik niet bedacht toen ik plannen maakte voor mijn toekomst vroeger. Het is leuk om te maken! En makkelijk, omdat ik weet hoe het gaat met diy-en mama’s/papa’s/juffen en leidsters. Je krijgt door het toevoegen van de maïzena een lekkere dikkige stoepkrijtverf. Die tegelijkertijd heel goed uit te smeren is. Ideaal.

Je hebt nodig:

  • stoepkrijt
  • rasp
  • maizena
  • water
  • kwasten
  • Voor de verf gebruikte ik een muffinvorm, maar je kunt het ook in bakjes stoppen. Of je koopt van die knijpflessen die ze in restaurants voor sausjes en dressings gebruiken. In een plantenspuit kan deze krijtverf niet, daarvoor is ie te dik.

Rasp de stoepkrijt en doe 2 eetlepels rasp in 1 vakje.

Meng gelijke delen maïzena en water en roer totdat het een klontvrije pap is. Het wordt zo vloeibaar als melk. Ik gebruikte een klein glaasje (zeg formaat theekopje) en vulde dat 2 keer met maïzena en 2 keer met water.

Giet de maïzenapap in de vakjes, tot ongeveer de helft van een vakje vol is. Want anders gaat het er snel overheen klotsen. Roer even goed en klaar! Je kunt dit in een potje of flesje bewaren, ik denk ongeveer een week. Ik laat het zelf aan de lucht drogen. De maïzena en stoepkrijtpoeder drogen in, ik zet de boel onafgedekt in de schuur en later meng ik het met wat water tot verf.

Nat ziet het er zo uit:

En droog dus zo:

Fijne dag!

You Might Also Like