DIY met stof DIY met/voor kids

op reis: autogordelkussen voor kinderen

8 juli 2015
 

We gaan op reis. Aan het einde van de zomer, maar de voorpret is allang begonnen. Wij gaan een lange tocht maken met de auto. De hoogste tijd om eens te gaan kijken hoe we die rit zo aangenaam mogelijk kunnen gaan maken. Want er gaan 2 jongens mee, eentje van 3.5 en eentje van 1.5. De komende weken laat ik zien wat ik verzon, een soort van serietutorials met als thema op reis

 
Als eerste maakte ik een kussentje voor oudste zoon. Hij zit in een autostoeltje waarbij je de autogordel van de auto gebruikt. Het kussentje kun je om de autogordel vastmaken, zodat dat koppie niet zo naar alle kanten klapt tijdens het slapen. Dat wil dus zeggen dat ik ervan uit ga dat hij gaat slapen tijdens de rit. Wie weet hoeveel geluk we straks hebben…..Bijkomend voordeel van zo’n kussentje: geen striem meer in het nekje door het schuren van de gordel. Echt gebeurd. En niet zo fijn. 
 
Ik ging eens naar het web voor kussens voor autogordels en ik kwam terecht bij zo’n heerlijke Chinese groothandel.  Dat maken we na! 

Je hebt nodig:
 • lapje stof van 22 bij 32 cm (binnenkussen)
 • 2 x lapje stof van 28 bij 32 cm (hoesje)
 • 2 x lapje stof van 5 bij 34 cm (hierachter schuif je het kussentje)
 • kussenvulling
 • biaisband (2 meter)
 • naaimachien
 • garen
 • 2 stukken klittenband van 4 cm elk
De stippenstof is van Stenzo, de stof met de tractors is van Poppy (driving my tractor). De stof voor het binnenkussentje is een oud overhemd. 
 
Eerst maak je het binnenkussentje. Vouw je stof in de lengte dubbel. Naai 2 zijdes dicht op 1 cm vanaf de rand.

 

Keer en vul op met kussenvulling. Vouw de open kant 1 cm naar binnen en naai dicht.
 

 

Daarna maak je het hoesje: Je hebt 2 lapjes van 28 bij 32 cm en 2 lapjes van 5 bij 35 cm. Leg de lapjes van 28 bij 32 cm met de binnenkant van de stof op elkaar. Je ziet dus de mooie kanten van de stof aan de buitenkant. Stik rondom met een 0.5 cm naad. Doe hetzelfde met de lapjes van 5 bij 35 cm.
 
 
 
Stik bij het lapje van 5 bij 34 cm langs de lange zijde biaisband.
 
Speld het lapje van 5 bij 34 cm in het midden van het vierkante lapje vast. 
Stik vast.
 
Stik rondom biaisband. Tip: ik strijk de band altijd eerst dubbel, scheelt een hoop moeilijkheden en stress  (ik zit in ieder geval een stuk relaxter en zonder tornmesje in mijn knuist achter de naaimachien). Vouw om je stof heen en stikken maar.  Hoe je op een mooie manier biaisband om de hoeken stikt, vind je bij maak het met Rachel
 
Speld 2 keer een stukje klittenband van 4 cm op 8 cm vanaf de zijkant. En een paar mm vanaf de rand. Doe dit aan de buitenkant van het hoesje.
 
En de andere stukjes klittenband stik je aan de binnenkant van het hoesje.

Een foto maken van een slapende Boaz (echt of nep) was nog niet zo gemakkelijk. Boaz wilde niet nepslapen en echt slapen was er nog niet van gekomen. Ik dacht: voor een koekje doet ie het wel. Nee dus. 
Ik zei: “Kijk eens naar beneden”.
Dat deed hij. 
Gelukkig maar. 
Dat was ook een koekje waard. 

 

You Might Also Like

 • petra 9 juli 2015 at 05:00

  Hallo Babbe
  Wat geweldig een slaaphulpje om het hoofd te ondersteunen.
  Goede uitleg. en leuk geschreven.
  Liefs je moeder

  • bijboefenmop1 9 juli 2015 at 08:00

   Mam! Je bent weer terug met je trouwe fanmail!
   Wat fijn! 🙂
   X

 • bijboefenmop1 9 juli 2015 at 19:12

  <3