DIY met/voor kids

DIY robot traktatie

22 mei 2019

Lang geleden, toen de cake pops helemaal van nu waren, maakte ik ze weleens voor de lol. Omdat ze zo leuk zijn én zo makkelijk. Afgelopen week kon ik weer aan de slag, voor de traktatie van jongste. Het leuke van cake pops is, dat je de cake kunt vormen en dus naast rondjes ook rechthoeken enzo kunt maken. Ideaal voor het thema robot. Want dat was de wens van jongste: een robotverjaardag en dus kwam er een robot traktatie. Hoewel ik ging voor robots, kunnen ze ook heel goed door voor aliens trouwens. 😉

Je hebt nodig:

 • voor plus minus 30 robotjes heb je 1.5 cake nodig. Ik heb het geprobeerd te maken met gekochte kant en klare cake, maar dat werd een drama. De cake is veel te vet en ik denk dat er dingen inzitten waardoor de vorm niet intact blijft en je robot zó van je stokje glijdt. Bak ze zelf, een pak cakemix gebruiken kan alsnog wanneer je het niet vanaf nul wilt doen. Ik kocht bijvoorbeeld luchtige cakemix van dr Oetker.
 • kant en klare frosting, zo’n zakje met van dat witte spul.
 • eetbare oogjes. Te koop bij de Wibra.
 • stokjes. Je kunt lollystokjes of cake pop stokjes bestellen via internet. Ik koos voor ijsstokjes, omdat ik die nog had liggen.
 • zoute prepsels
 • 2 ijsblokjesvormen

Snij de donkere buitenkant van de cake. Je gebruikt alleen de lichtere binnenkant.

Verkruimel de cake goed. Doe in een ruime schaal.

Voeg 3/4 van de frosting toe. Kneed goed door. Vul 2 ijsblokjesvormen met het deeg. Druk goed aan.

Laat een paar uur in de koelkast staan of 30 minuten in de vriezer. Snijd daarna voorzichtig met een mesje los van de randen. Haal het blokje eruit en snijd eventueel wat bij. Steek nu het stokje in het blokje, maar niet te ver. Ongeveer tot de helft van het blokje, dit moet je een beetje schatten.

Lijm met de overgebleven frosting de oogjes erop. En steek 2 kleine stukjes prepsel in de bovenkant. Leg plat op een schaal of steek ze in een stuk piepschuim. Zet ze nog even in de koelkast. Ik heb ze in de koelkast gelaten totdat we ’s ochtends naar school gingen. Dat ging prima. Ze smelten niet weg, zegmaar.

Hij vond ze prachtig.

Fijne dag!

You Might Also Like

 • petra 23 mei 2019 at 05:38

  lieve Babbe
  ik vind de robots ook prachtig
  prima uitleg
  liefs je moeder

  • bijboefenmop 24 mei 2019 at 07:02

   Dank je wel lieve mam!